Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Μουσείο Μπενάκη τίμησε το Μουσείο Καποδίστρια σε ειδική εκδήλωση

Μουσείο Καποδίστρια
24 Μαΐου 2023 / 17:03
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Για το ιστορικό, το έργο και τους στόχους του Μουσείο Καποδίστρια – Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών μίλησαν ο πρόεδρος Δ.Σ.Θανάσης Μακρής, η δ/ντρια-επιμελήτρια Ντάρια Κοσκόρου και η πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Καποδίστρια» Ελένη Σταμπόγλη.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Τρίτη 23 Μαΐου 2023 το Μουσείο Καποδίστρια – Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών τιμήθηκε από το Μουσείο Μπενάκη για το έργο του σε ειδική εκδήλωση πιο πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, στη Αθήνα.

Η τιμητική εκδήλωση εντάσσεται στον θεσμό που έχει καθιερώσει εδώ και 16 χρόνια το Μουσείο Μπενάκη στο πλαίσιο των ετήσιων εορτασμών της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου) και σκοπό έχει την προβολή του έργου που επιτελούν οργανισμοί της ελληνικής περιφέρειας στη μελέτη και ανάδειξη του πολιτισμού.
Στόχος της φετινής τιμητικής εκδήλωσης ήταν η υποστήριξη και η ανάδειξη του έργου που επιτελεί το μοναδικό μουσείο αφιερωμένου στη ζωή και την παρακαταθήκη του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια.
Στην εκδήλωση μίλησαν ο επιστημονικός διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη κ. Γιώργης Μαγγίνης, που παρουσίασε τον θεσμό και το σκεπτικό της φετινής επιλογής να τιμηθεί το Μουσείο Καποδίστρια. Για το ιστορικό, το έργο και τους στόχους του Μουσείο Καποδίστρια – Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών μίλησαν ο πρόεδρος Δ.Σ. κος Θανάσης Μακρής, η δ/ντρια-επιμελήτρια κα Ντάρια Κοσκόρου και η πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Καποδίστρια» κα Ελένη Σταμπόγλη.



Με το πέρας των ομιλιών ο επιστημονικός δ/ντης του Μουσείου Μπενάκη, κος Μαγγίνης προσέφερε στον πρόεδρο Δ.Σ. του Μουσείου Καποδίστρια, κο Μακρή, τιμητική πλακέτα και στους τρεις ομιλητές την καρφίτσα του Μουσείου Μπενάκη. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεξίωση στη βεράντα του μουσείου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι υπουργοί κος Νίκος Δένδιας και κος Κώστας Γαβρόγλου, η πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων – Ελληνικό Τμήμα, κα Τέτη Χατζηνικολάου, η αν. γεν. δ/ντρια των Γενικών Αρχείων Κράτους, κα Αμαλία Παππά, η προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, κα Τένια Ρηγάκου, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος & Πολιτισμού, κα Λυδία Καρρά, η σύμβουλος πολιτισμού Δήμου Αθηναίων, κα Κατερίνα Κοσκινά, πολλοί συνεργάτες, υποστηρικτές και φίλοι των δύο Μουσείων και του πολιτισμού.


ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.