Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Π. Ευθυμίου: Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ το κόμμα που θα κάνει τη διαφορά στις εκλογές (video)

ΠΑΣΟΚ
19 Μαΐου 2023 / 13:58

Απόψε το βράδυ η κεντρική πολιτική εκδήλωση στην Κέρκυρα με ομιλητές τον Π. Ευθυμίου και τον Γρ. Λαμπράκη, υποψήφιο βουλευτή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την βεβαιότητα ότι το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ θα είναι το κόμμα που θα κάνει τη διαφορά στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου εξέφρασε μεταξύ άλλων από την Κέρκυρα, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και πρώην Υπουργός Πέτρος Ευθυμίου.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγες ώρες πριν την κεντρική πολιτική εκδήλωση του κόμματος στις 8 μ.μ, στον πεζόδρομο της Γεωργίου Θεοτόκη με ομιλητή τον ίδιο αλλά και τον Γρηγόρη Λαμπράκη, υποψήφιο βουλευτή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ο κ. Ευθυμίου εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ θα πετύχει διψήφιο ποσοστό στις εκλογές, αφουγκραζόμενος την δυναμική που έχει αναπτύξει το κόμμα στις περιοδείες ανά την Ελλάδα. «Αποσκοπούμε σε ένα ισχυρό διψήφιο. Αν το πετύχουμε όλο το πρόγραμμά μας μπορεί να εκτυλιχθεί ανεμπόδιστα και να λειτουργήσει. Διαφορετικά σημαίνει ότι ο λαός μας θέλει στην αντιπολίτευση για να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο. Προσωπικά πιστεύω ότι ο λαός θα μας προικίσει με ισχυρό διψήφιο», τόνισε.

Για Μητσοτάκη - Τσίπρα

Στο στόχαστρο της κριτικής του βρέθηκε τόσο ο Κ. Μητσοτάκης όσο και ο Αλ. Τσίπρας τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ο ένας θέλει τον άλλον, προκειμένου να καλύψουν τα κενά τους, την ανεπάρκειά τους και τα αδιέξοδά τους. «Απέναντι στη σκιαμαχία του απόλυτου κενού που εκφράζουν, έρχεται το ΠΑΣΟΚ συγκεκριμένα, να απαντήσει στα μεγάλα ζητήματα του τόπου», επισήμανε ο κ. Ευθυμίου, τονίζοντας με νόημα ότι ο κ. Μητσοτάκης υπήρξε πάρα πολύ επιτυχημένος πρωθυπουργός για τις μεγάλες επιχειρήσεις, τους ολιγάρχες, τους λίγους και ισχυρούς, ενώ δεν προχώρησε τίποτα για τις μικροεπιχειρήσεις, τη μεσαία τάξη και τη νέα γενιά που παραμένει στο περιθώριο.

Πυρά εξαπέλυσε και κατά του κ. Τσίπρα λέγοντας ότι δεν μπορεί να κρύψει καν την γύμνια του, αναφερόμενος και στο επεισόδιο με τον Γ. Κατρούγκαλο και ενδεχομένως μιας δεύτερης ατζέντας που κρύβεται από πίσω και βγήκε πρόωρα στην επιφάνεια.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια κατεξοχήν επίδοση να βουτά και να παίρνει από παντού, ο,τιδήποτε προσφέρεται και έρχεται ως ευκαιρία», είπε ο ίδιος. Ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους Ο πρώην Υπουργός τόνισε ότι η Κέρκυρα υπήρξε ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της παράταξης επισημαίνοντας ότι στην περιοχή σηματοδοτείται η ανασύνταξη και η νέα περίοδος αυτής. Όπως επισήμανε το ΠΑΣΟΚ ήταν το κόμμα που ιστορικά ταυτίστηκε με την αλλαγή στην Ελλάδα, που έφερε την έννοια του κοινωνικού κράτους και που δημιούργησε το ΕΣΥ, ενίσχυσε την δημόσια παιδεία, κατοχύρωσε την σύνταξη για όλους τους Έλληνες, και θέσπισε το ΕΚΑΣ καλύπτοντας 350.000 πολίτες.

Ειδική μνεία έκανε και στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου αναφερόμενος στο πολιτικό και ιδεολογικό του βάρος αλλά και το διεθνές κύρος του. Όπως είπε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ «τσάκισαν» τις αναπηρικές συντάξεις και τις συντάξεις χηρείας επισημαίνοντας ότι ο περίφημος νόμος Κατρούγκαλου με την προσωπική διαφορά είναι ο πιο άδικος νόμος που μπορεί να υπάρξει για τους συνταξιούχους.

«Το ΠΑΣΟΚ, που είναι αυτό που θεμελίωσε το ασφαλές σύστημα προστασίας των αδυνάτων, λέει ότι μπορεί από 01-01-2024 να περάσουμε στην επαναφορά του ΕΚΑΣ για τους 350.000 συνταξιούχους που το στερήθηκαν, στη βελτίωση των αναπηρικών συντάξεων και χηρείας και να τελειώσουμε την προσωπική διαφορά του νόμου Κατρούγκαλου – Βούτση», ανέφερε ο ίδιος, τονίζοντας με νόημα ότι τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο κ. Τσίπρας δεν λένε κουβέντα γι’ αυτή την συγκεκριμένη πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη , που στοιχίζει πολύ λιγότερο σε σχέση με τα μεγέθη που δίνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό.

Συγκροτημένο πρόγραμμα

Ο κ. Ευθυμίου επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που έχει συγκροτημένο πρόγραμμα σε αυτό που το χαρακτηρίζει ως ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα στην Ελλάδα το οποίο επιτάσσουν απέναντι στον λαϊκισμό του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα. «Εγγύηση του έργου μας που άλλαξε την Ελλάδα είναι το κεφάλαιο ενός αναγεννημένου ΠΑΣΟΚ που συνδυάζει μια νέα γενιά συνολικά στην ηγεσία που εκφράζεται και στο ψηφοδέλτιο εδώ, το οποίο είναι το ψηφοδέλτιο μάχης και νίκης στην Κέρκυρα και κεντρικά από όλες τις επιλογές που έγιναν τον τελευταίο χρόνο για την αναγέννηση της παράταξης», επισήμανε.

Με πρόσωπα κοινής αποδοχής

Ο πρώην Υπουργός ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ λέει «ναι» σε κυβερνήσεις συνεργασίας, τις οποίες ωστόσο θα διέπουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, με βασικό την συμφωνία σε πρόσωπα κοινής αποδοχής που θα φέρουν εις πέρας την προγραμματική συμφωνία. «Ας καταλήξει ο ΣΥΡΙΖΑ τι θέλει από αυτή τη ζωή και μετά ας εγκαλέσει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι το μόνο που έχει πει ξεκάθαρα ότι με όποιο βρεθεί σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση συζητά προγραμματικά και για πρόσωπα κοινής αποδοχής που θα εφαρμόσουν αυτό το πρόγραμμα για θετικό σκοπό στην κοινωνία», διευκρίνισε. Ο πρώην Υπουργός χαρακτήρισε αδιανόητο και απαράδεκτο ότι η ελάχιστη βάση εισαγωγής για την είσοδο στα ΑΕΙ αποτέλεσε αντικείμενο προεκλογικής χρήσης από το ΣΥΡΙΖΑ με καμπάνιες στα σχολεία, δεδομένου ότι για πρώτη φορά θα μπορούν να ψηφίσουν στις εκλογές και 17χρονοι.

Από την πλευρά του ο Γρηγόρης Λαμπράκης αναφέρθηκε στο θετικό κλίμα που διαπιστώνει υπέρ του ΠΑΣΟΚ από τις επαφές του με την κοινωνία. Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν επίσης η Ισμήνη Μώρου, μέλος της ΚΠΕ και ο Σπύρος Δαφνής, μέλος της ΝΕ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Κέρκυρας.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ