Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Tο 3ο ΓΕΛ Κέρκυρας φιλοξένησε, μέσω Erasmus, σχολείο από την Πορτογαλία

Erasmus
18 Μαΐου 2023 / 16:56

Στο πλαίσιο του προγράμματος με θέμα: "Two countries, the same objectives?"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνεχίζοντας την παράδοση στην πραγματοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+, το 3ο ΓΕΛ Κέρκυρας ολοκλήρωσε ένα ακόμα σχέδιο συνεργασίας και ανταλλαγής με Ευρωπαϊκό σχολείο με απόλυτη επιτυχία.

Συγκεκριμένα από 8 έως 13 Μαΐου υποδεχθήκαμε και φιλοξενήσαμε 16 μαθητές συνοδευόμενους από 3 καθηγήτριες  από το σχολείο Ibn Mucana της πόλης Cascais η οποία βρίσκεται 20 λεπτά από τη Λισαβόνα. Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν από μαθητές/τριες  του σχολείου μας και ταυτόχρονα συμμετείχαν σε πλήθος δραστηριοτήτων στο πλαίσιο του προγράμματος με θέμα: "Two countries, the same objectives?"

Μετά τη θερμή υποδοχή που επιφύλαξε η ομάδα  Erasmus+ του 3ου ΓΕΛ Κέρκυρας, την πρώτη μέρα επίσκεψής τους στο σχολείο (παραδοσιακοί χοροί από μαθήτριες ντυμένες με τοπική φορεσιά και προσφορά τοπικών προϊόντων), οι μαθητές παρακολούθησαν μαθήματα, έκαναν πειράματα στο εργαστήριο χημείας του σχολείου, παρουσίασαν εργασίες τους σε θετικά μαθήματα και  το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας τους όπως και την περιοχή στην οποία εδρεύει το σχολείο τους.
Τις επόμενες μέρες επισκέφθηκαν μουσεία (Αρχαιολογικό Μουσείο, Ασιατικής Τέχνης), αρχαιολογικούς χώρους και περιηγήθηκαν στο βόρειο τμήμα του νησιού. Έγιναν  δεκτοί από τη Δημοτική Αρχή, την οπoία εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Μεταλληνός Δημήτριος, ο οποίος τους προσέφερε δώρα φιλοξενίας. Οι εταίροι μας διασκέδασαν και αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Συνοψίζοντας, μπορούμε να πούμε ότι η εβδομάδα αυτή υπήρξε άκρως εποικοδομητική και για τα δυο συνεργαζόμενα μέρη τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και των 2 σχολείων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, ενδυναμώνοντας τις σχέσεις τους, ανοίγοντας ένα δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των δύο σχολείων, επιβεβαιώνοντας έτσι και τους στόχους υλοποίησης των προγραμμάτων Erasmus+.     

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ 
ΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ 

H ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΚΟΝΤΟΣΤΑΝΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΚΟΥΔΑ ΣΤΑΜΑΤΕΛΛΑ
ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
ΚΟΓΕΒΙΝΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ
ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΕΣΚΙΤΖΙΟΓΛΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΑΓΑΘΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΦΟΡΤΩΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΟΥ ΕΛΠΙΔΑ
ΓΑΣΤΕΡΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ