Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Εκκίνηση» προς Μεταλληνό: «Αυτά που συμβαίνουν ευτελίζουν τον θεσμό του Δημ. Συμβουλίου»

Εκκίνηση
17 Μαΐου 2023 / 16:38

Από «ανώτατο πολιτικό όργανο» το μετατρέπουν σε διεκπεραιωτικό, για τα ζητήματα που κρίνει μόνη της η Δημοτική Αρχή

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Επανέρχεται στο ζήτημα της συνεδρίασης ή μη του δημοτικού συμβουλίου ο Κωνσταντίνος Γρηγοριάδης, επικεφαλής της "Εκκίνησης", μετά την αιχμηρή απάντηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας, Δημήτρη Μεταλληνού. 

Η ανοικτή επιστολή Γρηγοριάδη

Αυτά τα οποία συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες με την συνεδρίαση του οργάνου, ευτελίζουν το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και από "ανώτατο πολιτικό όργανο" το μετατρέπουν σε διεκπεραιωτικό όργανο των ζητημάτων που έκρινε μόνη της η Δημοτική Αρχή ότι έπρεπε να περάσει, μόλις τέσσερις ημέρες πριν τις Εθνικές εκλογές.

Παρά το γεγονός ότι η αντιπολίτευση σας είχε ενημερώσει για την πρόθεση της να μην γίνουν συνεδριάσεις τόσο κοντά στις εκλογές, εσείς επιλέξατε να καλέσετε σε συνεδρίαση δια ζώσης, παίρνοντας το ρίσκο της μη επίτευξης απαρτίας και μάλιστα με τους επαγγελματίες της Αλύπας να παρευρίσκονται και να απαιτούν λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την μισθώτρια εταιρεία.

Αλήθεια αν είχε επιτευχθεί η απαρτία την παρασκευή 12/05/2023 θα δεχόσασταν κ. Πρόεδρε να συζητηθεί εκτός ημερησίας το θέμα της Αλύπας αν και έλειπε η αντιπολίτευση; 

Μετά την αποτυχία διεξαγωγής του Δημοτικού Συμβουλίου αντί να συγκαλέσετε την διαπαραταξιακή επιτροπή ή τουλάχιστον να επικοινωνήσετε με τους Επικεφαλής των Παρατάξεων προκειμένου από κοινού συμπολίτευση και αντιπολίτευση να συμφωνήσουμε για τα επείγοντα που πρέπει να περάσουν δια περιφοράς, εσείς επιλέξατε να καλέσετε σε τρείς συνεχόμενες ημέρες τρείς συνεδριάσεις δια περιφοράς προκειμένου να εκβιάσετε την λήψη αποφάσεων που θέλει η μειοψηφούσα Δημοτική Αρχή.

Καταλήγοντας θέλω να υπενθυμίσω ότι είστε Πρόεδρος του συνόλου Δημοτικού Συμβουλίου και όχι ο Πρόεδρος της Παράταξης "Κερκυραίων Δήμος" και οφείλετε να σέβεστε και να υλοποιείτε τις κατευθύνσεις της πλειοψηφίας του οργάνου. Σας καλώ έστω και τώρα να ακούσετε την πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων, οι οποίοι έδειξαν την πολιτική ωριμότητα που απαιτείται λίγες ημέρες πριν την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών.

Με εκτίμηση.
Γρηγοριάδης Κωνσταντίνος 
ΕΚΚΙΝΗΣΗ- Αριστερό Δημοκρατικό Μέτωπο