Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε λίγο θα μοιράσουν και καθρεφτάκια

ΕΑΚΚ
16 Μαΐου 2023 / 16:46
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί να βλέπουμε ένα τεράστιο ενδιαφέρον από όλες τις (κομματικές) πλευρές για τις άθλιες αθλητικές εγκαταστάσεις στο νησί, αλλά ξέρουμε ότι είναι από τις περισσότερες πλευρές καθαρά προεκλογικό.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί να βλέπουμε ένα τεράστιο ενδιαφέρον από όλες τις (κομματικές) πλευρές για τις άθλιες αθλητικές εγκαταστάσεις στο νησί, αλλά ξέρουμε ότι είναι από τις περισσότερες πλευρές καθαρά προεκλογικό.
Γίνεται κριτική στους απερχόμενους, σε αυτούς που είχαν την διακυβέρνηση της χώρας και τις τύχες στα χέρια τους και θεωρώ ότι αυτό είναι σωστό. Όμως όλα όσα άκουσα, είδα, διάβασα αυτές τις μέρες, από την πλευρά αυτών που κυβερνούσαν, με κάνουν να αισθάνομαι σαν πρωτόγονος ιθαγενής όπου σε λίγο θα μου δώσουν και καθρεφτάκι για να με δελεάσουν.
Το θέμα του ΕΑΚΚ δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο και το να τάζουν ότι θα κοιτάξουν τον χλοοτάπητα, του γηπέδου μετά τις εκλογές , χωρίς να εξηγούν ότι τέσσερα χρόνια τον άφησαν στην τύχη του να καταστραφεί, δεν μπόρεσαν καν να τον συντηρήσουν, μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει. Ο χλοοτάπητας άλλαξε το 2010 και κόστισε 670.000€ (απόφαση που υπέγραψε 12/5/2010 ο γεν. γραμματέας Π. Μπιτσαξής – έχω την διακήρυξη για όποιον ενδιαφέρεται) μαζί με έργα αποστράγγισης και ήταν ότι καλύτερο έχει γίνει, ώσπου κάποιοι να τον παρατήσουν μη σεβόμενοι ότι έγινε από τον ιδρώτα του λαού. Τώρα κύριοι μας λέτε ότι θα το κοιτάξετε μετά τις εκλογές; Εσείς τον καταντήσατε έτσι με την απουσία σας τέσσερα χρόνια τώρα.
Άκουσα ότι θα γκρεμίσουν την εξέδρα και θα φτιάξουν μία νέα, μετά τις εκλογές. Εδώ δεν μπορέσατε να προλάβετε το σφράγισμα του ΕΑΚΚ και να αφήσετε τα παιδιά του στίβου να προπονηθούν, βάζοντας 2 χημικές τουαλέτες, φέρατε δυο κοντέινερ της κακιάς ώρας και πάνω από ένα μήνα, δεν είσαστε ικανοί να κάνετε μια παρέμβαση (χρειαζόταν το πολύ 2,3 μέρες) ώστε να ανοίξει το στάδιο και ξαφνικά θα κάνετε και εξέδρα; Ούτε το σκέπαστρο (350.000€) που υποσχεθήκατε (ΠΙΝ) και με σιγουριά μας λέγατε ότι θα παραδώσετε σε χρήση πριν το χειμώνα του 2022, δεν μπορέσατε ούτε να το δημοπρατήσετε.
Τέλος μια παρέμβαση στο επικίνδυνο ταρτάν το ακούτε και δεν κάνατε τίποτε, ούτε δεν φιλοτιμηθήκατε να δώσετε 10.000€ για όργανα προπόνησης και αγώνων για τον στίβο και ξαφνικά θα βάλετε νέο ταρτάν; Μας λέτε μετά τις εκλογές; Γιατί να σας πιστέψουν, τα σωματεία, οι αθλητές, οι προπονητές, οι γονείς, η νεολαία και η αθλητική κοινότητα της Κέρκυρας, όταν τέσσερα χρόνια δεν κάνατε τίποτε; Όχι ότι οι προηγούμενοι έκαναν σπουδαίες παρεμβάσεις στον αθλητισμό, αλλά η εγκατάλειψη των τελευταίων χρόνων είναι πρωτοφανής.
Ο αθλητικός κόσμος ξέρει, μετράει, εκτιμά και αποφασίζει τι θα πράξει. Το ότι δημιουργήθηκε Αθλητικό Κίνημα στην Κέρκυρα, το ότι έγινε συγκέντρωση μπροστά από την παλιά Νομαρχία, το ότι βρέθηκε πανό διαμαρτυρίες για τα χάλια του ΕΑΚΚ ακόμη και σε αγώνες στίβου στα Γιάννενα, δείχνει την αγανάκτηση όλων. Αντί να ζητηθεί μια συγνώμη από όλους αυτούς για την κατάντια των αθλητικών εγκαταστάσεων, ήλθε ένας εκπρόσωπος της ΓΓΑ, είδε και ξαφνικά «ξυπνήσατε» αλλά θα τα κάνετε μετά τις εκλογές. Μήπως και όσα ήλθε, έταξε και απήλθε ο Λ. Αυγενάκης χωρίς να κάνει το παραμικρό, πριν δυο χρόνια;
Γιατί να σας πιστέψουμε; 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια