Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο «άστεγος» Αλκίνοος, χρυσό και χάλκινο στο Πανελλήνιο

ΑΣ ΑΛΚΙΝΟΟΣ
15 Μαΐου 2023 / 16:13
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ. Τι να πει κανείς για τον Ηρακλή Ροδίτη, τους συνεργάτες του, τους αθλητές και τις αθλήτριες του Αλκίνοου, που αν και άστεγοι, έφεραν ένα Χρυσό και ένα Χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα άρσης βαρών.

ΛΟΥΤΡΑΚΙ. Τι να πει κανείς για τον Ηρακλή Ροδίτη, τους συνεργάτες του, τους αθλητές και τις αθλήτριες του Αλκίνοου, που αν και άστεγοι, έφεραν ένα Χρυσό και ένα Χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα άρσης βαρών.
Ο ΑΣ Αλκίνοος στεγάζεται κάτω από τη μεγάλη εξέδρα του ΕΑΚΚ και έχει μείνει άστεγος με τη σφράγιση του γηπέδου, αλλά… όταν αγαπάς κάτι, όταν υπηρετείς τον αθλητισμό και όταν υπάρχουν παιδιά στο νησί που δίνουν τα πάντα στον αθλητισμό έρχονται επιτυχίες, παρ΄ ότι το νησί μας έχει άθλιες και σφραγισμένες πλέον αθλητικές εγκαταστάσεις.
Όλα τα παιδιά που βρέθηκαν στο Λουτράκι για τους αγώνες είναι ήρωες για την προσπάθεια που κάνουν και δείχνουν το δρόμο σε κάποιους να ανοίξουν τα μυαλά και τα μάτια τους και βοηθήσουν έτσι ώστε και αυτά τα παιδιά να μείνουν στον αθλητισμό. Πρωτεργάτης χρόνιας αυτής της προσπάθειας ο Ηρακλής Ροδίτης, που κάνει μια τρομερή προσπάθεια πάνω από 25 χρόνια, χωρίς οικονομικές βοήθειες, χωρίς στήριξη των φορέων, σε ένα «μπουντρούμι» κάτω από το ΕΑΚΚ, που προσπάθησε να το κάνει χώρο προπόνησης και σε αυτό δεκάδες αθλητές και αθλήτριες άλλων αθλημάτων, πάνε δωρεάν να κάνουν βάρη, αφού η πολιτεία είναι απούσα.
Για την παρουσία του Αλκίνοου στο Λουτράκι…
 
Το δελτίο τύπου
 
Ο ΑΣ ΑΛΚΙΝΟΟΣ Κέρκυρας με τις αθλήτριες του Στεφανία Μαρία Ασημοπούλου, Ματίνα Γαρνέλη και τον αθλητή Νικηφόρο Γαρνέλη συμμετείχε στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, Παίδων/Κορασίδων/Εφήβων/Νεανίδων που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών στο Λουτράκι 12-14 Μαΐου 2023.
Η Στεφανία Μαρία Ασημοπούλου αγωνίστηκε στην κατηγορία των 55 κιλών Νεανίδων. Η αθλήτρια μας πέτυχε μετά από σκληρή μάχη με τις συναθλήτριες της να κατακτήσει την Πρώτη (1η) θέση στο σύνολο με 114 κιλά και στέφτηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδος. Στις κινήσεις σήκωσε.. στο Αρασέ 52 κιλά και στο Επολέ Ζετέ 62 κιλά. Κατέκτησε 1 Χρυσό μετάλλιο στο σύνολο, 1 ασημένιο στο Επολέ Ζετέ… με τα ίδια κιλά με την πρώτη αθλήτρια (σημ. όποιος σηκώσει πρώτος το κιλό παίρνει καλύτερη θέση) και την 1η θέση, Χρυσό μετάλλιο στο σύνολο. Συνεχίζοντας μία επιτυχημένη πορεία δύο χρόνων… μετά την Πανελλήνια θέση στις Κορασίδες στα 49 κιλά… ερχόμενη από τις υποδομές του στίβου (μήκος)… δείχνει ότι το μέλλον της ανήκει αφού στην προπόνηση κάνει πολλά περισσότερα…
Η Ματίνα Γαρνέλη αγωνίστηκε στην κατηγορία των 71 κιλών και στα δύο Πρωταθλήματα Κορασίδων και Νεανίδων αφού ηλικιακά μπορούσε… Ξεπερνώντας τις αρχικές φοβίες τις… όπως συμβαίνει σε όλους τους νέους αθλητές και έχοντας μόνο έξη μήνες προπονητική παρουσία κατάφερε με το πείσμα που την διακρίνει να πετύχει υψηλά αποτελέσματα και να κατακτήσει τρία (3) ασημένια μετάλλια στο Πρωτάθλημα κορασίδων και την 4η θέση στο Πρωτάθλημα νεανίδων. Σήκωσε στο σύνολο 80 κιλά… στο Αρασέ 35 και στο Επολέ Ζετέ 45.
Στο Πρωτάθλημα εφήβων και στην κατηγορία των 102 κιλών, αγωνίστηκε ο Νικηφόρος Γαρνέλης. Βετεράνος πλέον αφού προπονείται από 12 ετών, με την αγωνιστική παρουσία του έδειξε ότι μπορεί να πετύχει περισσότερα αφού πλέον έχει πάρει και μόρια για την εισαγωγή του στα Α.Ε.Ι. κατακτώντας την 3η θέση στο Πανελλήνιο σχολικό. Ο αθλητής μας παίζοντας σε μία πολυπληθή κατηγορία αυτή των 102 κιλών όπου συμμετείχαν 10 αθλητές κατέκτησε την 5η θέση στο Αρασέ με 85 κιλά χάνοντας τα 91 που θα του έδιναν την 3η θέση, 101 κιλά στο Επολέ Ζετέ και 4η θέση χάνοντας τα 108 που θα του έδιναν την 3η θέση και στο σύνολο συμπληρώνοντας 186 κιλά κατέκτησε την 5η θέση.
Στις βαθμολογίες συλλόγων ο ΑΣ Αλίνοος κατέλαβε τις εξής θέσεις :
Πρωτάθλημα νεανίδων, αγωνιστήκαμε με δύο αθλήτριες, καταλάβαμε την 8η θέση σε σύνολο 22 σωματείων.
Πρωτάθλημα κορασίδων με συμμετοχή μίας αθλήτριας, καταλάβαμε την 13η θέση σε σύνολο 20 σωματείων.
Πρωτάθλημα εφήβων όπου αγωνίστηκε ένας αθλητής, καταλάβαμε την 23η θέση σε σύνολο 29 σωματείων.
Ευχαριστούμε και πάλι τους γονείς των αθλητών και των αθλητριών μας που μας στηρίζουν και μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους . Ελπίζουμε την επόμενη φορά σαν σύλλογος να πάμε καλύτερα βαθμολογικά ΑΝ… οι πολίτες της Κέρκυρας δεν πάψουν να πιστεύουν ότι η Άρση Βαρών κονταίνει και το Μπάσκετ ψηλώνει .
Εμείς πάντως… στον ΑΛΚΙΝΟΟ δεν θα πάψουμε να παλεύουμε πάντα για το καλύτερο εκπροσωπώντας το άθλημα των αθλημάτων… την ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ και το νησί μας… την ΚΕΡΚΥΡΑ…
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια