Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άσκηση της Πυροσβεστικής στις Λούτσες Κέρκυρας

Πυροσβεστική
15 Μαΐου 2023 / 15:06

Ανάλογες πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις Περιφερειακές Πυροσβεστικές Διοικήσεις (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) της Επικράτειας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Άσκηση πεδίου δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης, με την κωδική ονομασία «Δια πυρός 2023», πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 15 Μαΐου 2023, σε όλες τις Περιφερειακές Πυροσβεστικές Διοικήσεις (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) της Επικράτειας.
Τα σενάρια των ασκήσεων, αφορούσαν την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης στο πεδίο, σε πραγματικό χρόνο, με την κινητοποίηση των επιχειρησιακών μονάδων όλων των εμπλεκομένων, σε τέτοιου είδους περιστατικά, φορέων.
 
Στο πλαίσιο της άσκησης συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας με εντολή του περιφερειακού διοικητή της Πυροσβεστικής στα Ιόνια Ν. Κολοβού και αποφασίστηκε η οργανωμένη απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό Λουτσών.

Συμμετείχαν 12 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 30 άνδρες, 3 υδροφόρα οχήματα και ένα  λεωφορείο της πολιτικής προστασίας του δήμου βόρειας Κέρκυρας, η ελληνική αστυνομία, οι ραδιοερασιτέχνες Κέρκυρας, ο ΔΕΔΗΕ και 5 μέλη της ΕΜΕΔ.
Την άσκηση παρακολούθησε και η πολιτική προστασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Η αποτελεσματικότητα της συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων υπήρξε καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία των ασκήσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν παρόμοια περιστατικά κατά την αντιπυρική περίοδο έτους 2023.

Πηγή: ΕΡΤ