Κυριακή 16.03.2025 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δύο κλήσεις για φωτιά έλαβε η Πυροσβεστική το Σάββατο 15/03

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
15 Μαρτίου 2025 / 20:22
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Και οι δύο φωτιές προκλήθηκαν από καύσεις ξερών χόρτων, παρότι έχει επιβληθεί απαγόρευση λόγω των δυνατών ανέμων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δύο κλήσεις για φωτιά έλαβε η Πυροσβεστική Υπηρεσία το Σάββατο 15/03.

Η πρώτη, το μεσημέρι, στην Κατακαλου, αφορούσε καύση ξερών χόρτων, κάτι που απαγορεύεται λόγω ισχυρών ανέμων όπως έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής έφτασαν στο σημείο, όπως και κλιμάκιο του Ανακριτικού το οποίο αναζητά τον/την πολίτη που άναψε τη φωτιά.

Η δεύτερη, το απόγευμα, αφορούσε φωτιά σε ελαιόδεντρο στην Κυρα Χρυσικού. Ένα όχημα της Πυροσβεστικής με δύο πυροσβέστες καθώς και μια ομάδα της ΕΜΟΔΕ, με 7 πυροσβέστες, έσπευσε στο σημείο και έσβησε τη φωτιά. Και σε αυτή την περίπτωση η πυρκαγιά προκλήθηκε από καύση ξερών χόρτων που έμεινε χωρίς επιτήρηση. Κλιμάκιο του Ανακριτικού έχει επιληφθεί ώστε να εντοπιστεί ο υπαίτιος.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.