Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νικολέττα Πανδή: «Η κοροϊδία των 150 ευρώ»

Νικολέττα Πανδή
15 Μαΐου 2023 / 14:32

Γράφει η Νικολέττα Πανδή, υποψήφια βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Πρωθυπουργός λίγες μέρες πριν τις Εθνικές Εκλογές επιχειρεί να εκμεταλευτεί την νεολαία, με το επίδομα των 150 ευρώ για διακοπές. Πρόκειται για σκέτη κοροϊδία προς τους νέους, οι οποίοι με αυτό το ποσό δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες και όχι να σχεδιάσουν διακοπές όπως μας λέει ο κ. Μητσοτάκης.

Σπαταλώντας λοιπόν το δημόσιο χρήμα κι αδιαφορώντας για την ανεπάρκεια των Δημόσιων Υποδομών, συνεχίζει την καταστροφική οικονομική πολιτική του. Η Κυβερνητική τετραετία της ΝΔ, χαρακτηρίζεται από μία εκτόξευση του κόστους ζωής των πολιτών, γεγονός που έχει φέρει σε δυσχερή θέση τους μικρομεσαίους.

Η προπαγάνδα που έχουν εξαπολύσει τα διάφορα φιλοκυβερνητικά κέντρα, είναι πως ο πληθωρισμός είναι εισαγόμενος και αποτελεί απότοκο του πολέμου στην Ουκρανία.

Η πραγματικότητα είναι πως ο πληθωρισμός είχε πάρει την ανιούσα πριν την έναρξη του πολέμου, αποτελώντας το επιστέγασμα της οικονομικής πολιτικής που ακολουθήθηκε. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. διεκδικεί την ψήφο των πολιτών προκειμένου να ανατρέψει την αρνητική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και έχει δεσμευτεί ότι θα υλοποιήσει τα παρακάτω μέτρα:   

• Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ.

• Στον δημόσιο τομέα αύξηση μισθών κατά 10%.

• Επαναφορά της 13ης σύνταξης του 2019.

• Αναστολή των πλειστηριασμών.

Η πολιτική αλλαγή στις 21 Μαΐου, είναι δεδομένο ότι θα ανακουφίσει τα λαϊκά στρώματα, από τα βάρη που έχουν επωμιστεί από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική του κ. Μητσοτάκη. Απέναντι στην ακρίβεια που μαστίζει τον τόπο ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι το μόνο Κόμμα που έχει παρουσιάσει πλήρες και κοστολογημένο οικονομικό πρόγραμμα, το οποίο σε μεγάλο βαθμό, θα υλοποιηθεί μέσα στις 50 πρώτες ημέρες διακυβέρνησης.