Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Δημ. Μπιάγκης για τον κυκλοφοριακό αποκλεισμό της περιοχής στο «Νησί Γκερέκου»

Δημήτρης Μπιάγκης
15 Μαΐου 2023 / 10:59

«Σπασμωδικές οι ενέργειες της Περιφερειακής Αρχής, έβαλαν στην "απομόνωση" μια ολόκληρη περιοχή» αναφέρει σε παρέμβασή του ο υποψ. βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μπιάγκης

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΑΓΚΗΣ). Με σπασμωδικές ενέργειες που υποδηλώνουν ταραχή, απερισκεψία και έλλειψη σχεδιασμού και οράματος, η Περιφερειακή Αρχή πειραματίζεται χωρίς ουσιαστική μελέτη πάνω στα κυκλοφοριακά ζητήματα, θέτοντας υπό αμφισβήτηση το μέλλον ολόκληρων περιοχών, ταλαιπωρώντας χιλιάδες συντοπίτες μας.
 
Πριν τον τραγέλαφο των «τριών γεφυριών» και το κυκλοφοριακό κομφούζιο που προκάλεσαν, έβαλαν στην «απομόνωση» μια ολόκληρη περιοχή, το «Νησί Γκερέκου», προχωρώντας σε παρεμβάσεις χωρίς να έχουν διευθετήσει έτοιμη λύση για το πρόβλημα στο συγκεκριμένο τμήμα. 
 
Η σημερινή Περιφερειακή αρχή συνεχίζει να λειτουργεί αυθαίρετα, ακυρώνοντας ανθρώπους και προσωπικότητες, επιστήμονες με αναγνωρισμένη αξία, συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία που γνωρίζουν τα προβλήματα της Κέρκυρας, αποδεικνύοντας περίτρανα πως δεν υπολογίζουν, ούτε τον κόσμο που κλήθηκαν να υπηρετήσουν από τα πόστα τους, ούτε τους καταξιωμένους και εξιδεικευμένους επιστήμονες που εδώ και δεκαετίες πρόταξαν συγκεκριμένες λύσεις για το κυκλοφοριακό θέμα της εν λόγω περιοχής.
 
Χωρίς να έχουν προχωρήσει στον σχεδιασμό και την ωρίμανση ουσιαστικής και μόνιμης λύσης για το κυκλοφοριακό πρόβλημα, χωρίς να έχουν επεξεργαστεί κυκλοφοριακές λύσεις με την τοπική κοινωνία και το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς να έχουν δρομολογήσει οτιδήποτε, αποφασίζουν και διατάζουν αποκλείοντας μια ολόκληρη περιοχή.
 
Αρκεί να αναφερθεί, ότι υπάρχει κατατεθειμένη πρόταση εδώ και χρόνια για το κυκλοφοριακό ζήτημα της πρόσβασης στο «Νησί Γκερέκου», πρόταση που επιμελήθηκαν με γνώση και πολύχρονη εμπειρία οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Νομαρχίας Κέρκυρας υπό την καθοδήγηση του τότε Διευθυντή τους, Νικήτα Καραλή. Αυτή η λύση, επικαιροποιημένη, θα μπορούσε να αποτελεί μια αξιόπιστη επιλογή, χωρίς να αποκλειστεί ολόκληρη η περιοχή με τα πειράματά τους που μεταθέτουν την οριστική επίλυση στη μεθεπόμενη Περιφερειακή Αρχή.
 
Καλούμε άμεσα την Περιφερειακή Αρχή και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη να λειτουργήσει σύμφωνα με όσα επιτάσσει η κοινή λογική και να μην υποθηκεύει το μέλλον μιας ολόκληρης περιοχής με τα πειράματά του.