Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νωρίτερα γιόρτασε φέτος η Κέρκυρα την Επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα (video - photos)

Επέτειος ένωσης
13 Μαΐου 2023 / 12:12

Μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν στον κερκυραϊκό ουρανό, συμμετέχοντας στον εορτασμό της Επετείου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκαν φέτος στην Κέρκυρα οι εορταστικές εκδηλώσεις της Επετείου της 21ης Μαΐου 1864, ημέρας της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, λόγω της διεξαγωγής των Εθνικών Εκλογών στις 21 του μήνα. 

Νωρίς το πρωί οι Φιλαρμονικές παιάνισαν με θούρια και εμβατήρια στους δρόμους της πόλης και έγινε έπαρση της σημαίας στο ΝΑΣΚΕ.
Ακολούθησε η επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριου.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Ιονίου Βουλής, τον Πανηγυρικό της ημέρας  εκφώνησε ο Υποστράτηγος (ε.α) Δρ Νικόλαος Κ. Κουρκουμέλης, τακτικό μέλος της Ιονικής Ακαδημίας 1808, με θέμα: «Η Δημόσια Εκπαίδευση του Ιονίου Κράτους στη Δίνη του Ενωτικού Αγώνα».

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Ένωσης της Επτανήσου και τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Πρωτεργατών και Αγωνιστών της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση στην οδό Αγωνιστών Πολυτεχνείου, ενώ ταυτόχρονα δύο μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας τίμησαν τις εορταστικές εκδηλώσεις από τον ουρανό.



 





Υπό τους ήχους των εμβατηρίων των Φιλαρμονικών (Παλαιά, Μάντζαρος, Καποδίστριας, Φιλαρμονική Κορακιάνας) παρέλασαν παραδοσιακά συγκροτήματα με τοπικές ενδυμασίες, τμήματα μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τμήματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού - Παράρτημα Κέρκυρας, Οδηγών, Προσκόπων, Ενόπλων Δυνάμεων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - VIDEO: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ