Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απίθανο να γίνουν οι αγώνες στίβου των Δημοτικών Σχολείων

ΣΤΙΒΟΣ
12 Μαΐου 2023 / 15:45
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η έλευση την Πέμπτη 11 Μάη ανθρώπων από την ΓΓΑ που ανήκει το ΕΑΚΚ, ώστε να γίνει έλεγχος και να επιλυθούν τα προβλήματα που το κρατούν κλειστό είναι ένα θετικό βήμα, αλλά πάντα κρατάμε επιφυλάξεις.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η έλευση την Πέμπτη 11 Μάη ανθρώπων από την ΓΓΑ που ανήκει το ΕΑΚΚ, ώστε να γίνει έλεγχος και να επιλυθούν τα προβλήματα που το κρατούν κλειστό είναι ένα θετικό βήμα, αλλά πάντα κρατάμε επιφυλάξεις. Η δική μας ένσταση είναι γιατί αυτό δεν έγινε είτε πριν κλείσει, είτε ένα μήνα τώρα που είναι σφραγισμένο. Οι πληροφορίες λένε ότι τρία είναι τα σημεία που δίνεται προτεραιότητα στο να προχωρήσουν(;;;) οι επισκευές. Το χορτάρι του γηπέδου, η εξέδρα και το ταρτάν, χωρίς να διαρρέουν περαιτέρω λεπτομέρειες.
Βέβαια όταν υπάρχει εγκατάλειψη τέσσερα χρόνια τώρα, έρχεται ο Λ. Αυγενάκης, τάζει, αλλά δεν γίνεται απολύτως τίποτε και ξαφνικά έρχεται 10 μέρες πριν τις εκλογές η ΓΓΑ για έλεγχο, έστω και αν αυτό είναι θετικό, αφήνει πολλά ερωτηματικά για το τι μπορεί να γίνει και μάλιστα άμεσα. Την Παρασκευή 12/5 υπήρξε μια κινητικότητα στα παρατημένα πάνω σε έξι τσιμεντόλιθους σε κάθε ένα από τα δυο κοντέινερ, που από την ημέρα που ήλθαν, είχαν βαφεί μόνο εξωτερικά και αυτό έγινε την 1η Μάη (ήμουν εκεί έχω ιδία άποψη) ως την Πέμπτη, ενώ μέσα ήταν σε άθλια κατάσταση 2 μέρες πριν. Μακάρι σε 1,2 μέρες να έχουν συνδεθεί και με ρεύμα και με την αποχέτευση για να λειτουργήσουν οι τουαλέτες και να είναι έτοιμα για χρήση.
Κάθε Μάη γίνονται οι αγώνες στίβου των Δημοτικών Σχολείων του νησιού, με την στήριξη και βοήθεια της ΤΕ ΣΕΓΑΣ και η παρουσία εκατοντάδων παιδιών από όλο το νησί, θυμίζει και είναι μια τεράστια γιορτή του αθλητισμού. Για εφέτος όλα δείχνουν ότι την στερούν από τα παιδιά, αφού είμαστε στα μέσα Μάη και η κατάσταση είναι γνωστή, με σφραγισμένο το στάδιο. Πέρσι στους αγώνες πάνω από 500 μαθητές από τη μια άκρη του νησιού ως την άλλη έλαβαν μέρος και στην «επικίνδυνη κερκίδα» πάνω από 1.000 γονείς κάθισαν να δουν αγωνιζόμενα τα παιδιά τους. Δεν πιστεύουμε σε θαύματα στο κομμάτι που λέγεται «αθλητικές εγκαταστάσεις Κέρκυρας» εκτός και αν γίνει ένα μέσα σε λίγες μέρες και ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια, πέσουν υπογραφές και δοθεί το στάδιο σε χρήση. Αισιοδοξία; θα με ρωτήσει κάποιος, εκλογές θα απαντήσω και αυτό στην Ελλάδα ισχύει πολλές τετραετίες τώρα, δεν θα το δούμε, αν γίνει, για πρώτη φορά.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια