Τετάρτη 27.09.2023 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΣΕΠΕ Κέρκυρας: Συγκέντρωση για την αποτροπή της αξιολόγησης

ΣΕΠΕ Κέρκυρας
10 Μαΐου 2023 / 18:47

"Ο αξιολογητής επιχειρεί κρυφά από τον σύλλογο διδασκόντων να μπει στην τάξη, για να εξετάσει το συνάδελφο νεοδιόριστο και να τον βαθμολογήσει(!)"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΣΕΠΕ Κέρκυρας). Στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΣΕΠΕ Κέρκυρας και της ΔΟΕ καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους/ισσες στο μπλόκο της απόπειρας αξιολόγησης στο Δ.Σ. Ποταμού αύριο Πέμπτη 11 Μαΐου 2023 στις 9:30.
 
Ο αξιολογητής επιχειρεί κρυφά από τον σύλλογο διδασκόντων να μπει στην τάξη, για να εξετάσει το συνάδελφο νεοδιόριστο και να τον βαθμολογήσει(!). Δεν αδιαφορούμε!  Το σχολείο είναι δημόσιο και επομένως όλες οι δραστηριότητες που διαπερνούν τη λειτουργία του,  πρέπει να είναι σε γνώση όλων των μελών του συλλόγου διδασκόντων. Δηλώνουμε ότι δεν διαπραγματευόμαστε το δικαίωμά μας να γνωρίζουμε τι γίνεται μέσα στα σχολεία μας, αλλά και να αντιστεκόμαστε απέναντι στην αντιδραστική πολιτική που καταργεί θεμελιώδη εργασιακά, παιδαγωγικά, μορφωτικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και κατακτήσεις. Το σωματείο και οι σύλλογοι εκπαιδευτικών υπερασπίζουμε τις συλλογικές μας αποφάσεις. Κανείς επιθεωρητής στην τάξη.
 
Απευθυνόμαστε στις συναδέλφισσες και στους συναδέλφους νεοδιόριστους και τους καλούμε να ακούσουν τη φωνή του σωματείου και της ομοσπονδίας, που συμπυκνώνεται σε ένα μήνυμα: Να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο και την εργασία μας. Να μην επιτρέψουμε την κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Να μην επιτρέψουμε το ξεκίνημα της άρσης της μονιμότητας για όλους.
 
Υπενθυμίζουμε ότι το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει κηρύξει 3ωρες στάσεις εργασίας για το 1ο ή 2ο 3ωρο του προγράμματος των σχολικών μονάδων στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της Υ.Α. 9950/ΓΔ5 ΦΕΚ 388/27-1-2023 «Ρύθμιση ειδικότερων και λεπτομερειακών θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τη διαδικασία διενέργειάς της». Οι στάσεις εργασίας  γίνονται από τους συναδέλφους νεοδιόριστους την ημέρα που τους όρισαν να τους αξιολογήσουν, από τον σύλλογο διδασκόντων του σχολείου (πλειοψηφία ή μειοψηφία), από άλλα σχολεία και από το ΔΣ του ΣΕΠΕ.
 
Ανεπιθύμητοι οι επιθεωρητές στα σχολεία!
Αποφασιστικά, μαχητικά, μαζικά...ανατρέπουμε την αξιολόγηση!