Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίσκεψη του ΚΚΕ στη «Μέλισσα»

ΚΚΕ
10 Μαΐου 2023 / 14:59

Tο κλιμάκιο ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου για την φροντίδα και το εκπαιδευτικό έργο που προσφέρεται, τα τμήματα που λειτουργούν και τους χώρους του κέντρου

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΚΚΕ). Κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής την υποψήφια βουλευτή Κέρκυρα, Αλεξάνδρα Μπαλού, επισκέφτηκαν το Κέντρο Διημέρευσης & Ημερίδας Φροντίδας «Η ΜΕΛΙΣΣΑ» και συζήτησαν με τους εκπαιδευτικούς και του εργαζόμενους της δομής.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, το κλιμάκιο του ΚΚΕ ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Σπύρο Ζουμπουλίδη για την φροντίδα και το εκπαιδευτικό έργο που προσφέρεται, τα τμήματα που λειτουργούν και τους χώρους του κέντρου. Αναδείχθηκε ότι είναι αναγκαίος ένας καλύτερος χώρος ώστε το επιστημονικό και εκπαιδευτικό προσωπικό να μπορούν να προσφέρουν πιο ολοκληρωμένα το έργο τους.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ αναφέρθηκαν στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει το ΚΚΕ στη Βουλή αλλά και την στήριξη που έχει δώσει μέσα από τους συλλόγους, στο αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ και τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).
 
Το ΚΚΕ μέσα από τη δράση του παλεύει  για όλο το πλέγμα αναγκών και δικαιωμάτων των παιδιών με αναπηρία:

- Έγκαιρη διάγνωση επιστημονική παρέμβαση όσο το δυνατόν πιο νωρίς για να είναι πιο αποτελεσματική. Ενίσχυση των ΚΕΔΑΣΥ από μόνιμο προσωπικό

- όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, αναβαθμίζοντας στις αρμοδιότητές του την έγκαιρη διεπιστημονική διάγνωση για όλα τα παιδιά, χωρίς πολύμηνες καθυστερήσεις.

- Ίδρυση - λειτουργία σύγχρονων, ασφαλών, ενδεδειγμένων ειδικών σχολείων, δομών για την κάλυψη όλων των παιδιών, σε κάθε ηλικιακή φάση, που το

- επιστημονικό τους έργο να υπηρετεί την ολόπλευρη προετοιμασία για αυτόνομη και ανεξάρτητη ζωή.

- Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για την ολόπλευρη επιστημονική στήριξη των παιδιών.

- Διευρυμένη λειτουργία όλων των δομών, με όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, το αναγκαίο προσωπικό, την πρόβλεψη για σίτιση και ξεκούραση των παιδιών, ώστε όλες οι επιστημονικές παρεμβάσεις να γίνονται εντός του σχολικού προγράμματος.

- Επιστημονικό περιεχόμενο παρέμβασης για κάθε περίπτωση αναπηρίας, ώστε αυτό να υπηρετεί την προετοιμασία του παιδιού για αυτόνομη και ανεξάρτητη ζωή. Προσαρμοσμένα αναλυτικά προγράμματα, τεχνολογικά και εποπτικά μέσα, κατάλληλες υποδομές ώστε να υπηρετούνται οι παραπάνω σκοποί.

- Ενιαίος δημόσιος φορέας μεταφορών, με την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού/ συνοδών και οδηγών.

- Καμία οικονομική επιβάρυνση των γονέων. Να κατοχυρώνονται και να προσφέρονται από το κράτος.

Την επομένη των εκλογών, η νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα προκύψει, οποιουδήποτε χρώματος ή σύνθεσης, θα είναι δεσμευμένη στη στρατηγική της ΕΕ και του Ταμείου Ανάκαμψης που είναι το εργαλείο για να εξασφαλιστεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων στον χώρο της Πρόνοιας και της Ειδικής Αγωγής. Θα σημάνει περαιτέρω διεύρυνση του εμπορευματοποιημένου και ιδιωτικοποιημένου συστήματος Υγείας - Πρόνοιας - Ειδικής Αγωγής, εκπαίδευσης και αποκατάστασης, θα συνεχίσει την επίθεση στις ανάγκες των ΑμεΑ.

Το πραγματικό διακύβευμα αυτών των εκλογών δεν είναι αν θα αναδειχθεί άλλη μια αστική κυβέρνηση που θα εξασφαλίσει τη «σταθερότητα» του συστήματος, φορτώνοντας ακόμα περισσότερα βάρη και βάσανα τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους ανθρώπους, τα ΑμεΑ.

Αυτό που διακυβεύεται είναι πώς θα διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για καλύτερους όρους ζωής των ΑμεΑ, κι αυτό μόνο ο λαός με τον αγώνα του μπορεί να το εξασφαλίσει. Με αδύναμες αντιλαϊκές κυβερνήσεις, ισχυρό τον λαό και το κίνημά του, με πολύ πιο δυνατό το ΚΚΕ!

Είναι φανερό ότι παρά τα άλματα της επιστήμης, αυτό το κράτος, είτε ως «επιτελικό» όπως το λέει η ΝΔ, είτε ως «δίκαιο» όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα το μετατρέψει, αδυνατεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες των αναπήρων, να λειτουργήσει προληπτικά απέναντι στην αναπηρία, να αποκαταστήσει και να εντάξει επί της ουσίας τον ανάπηρο, να ανακουφίσει την οικογένειά του. Είναι κράτος εχθρικό απέναντι στον λαό και φυσικά απέναντι στον ανάπηρο. Γι' αυτό και η ζωή του, οι όροι εκπαίδευσης και ένταξής του, συνεχώς θα χειροτερεύουν.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη κερδισμένη ψήφος για τον λαό που εκφράζει τη συνέπεια λόγων - έργων, που δεν θα τον απογοητεύσει, που θα τη βρει δίπλα του σε κάθε αγώνα, που ασκεί πίεση για ανάσες ανακούφισης, που φωτίζει και ανοίγει δρόμο για την πραγματική διέξοδο!.

ΤΕ Κέρκυρα του ΚΚΕ
10/05/2023