Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νικολέττα Πανδή: Όχι στην ιδιωτικοποίηση των Δημόσιων Υπηρεσιών

Νικολέττα Πανδή
10 Μαΐου 2023 / 11:24

«Η κατάσταση σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες χαρακτηρίζεται από την υποστελέχωση τους, οι οποίες έχουν φθάσει στα όρια της λειτουργικότητας τους»

ΚΕΡΚΥΡΑ (Ν. ΠΑΝΔΗ). Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., αποτελούμενο από τις υπ. Βουλεύτριες Νικολέττα Πανδή και Ελένη Παγκράτη επισκέφθηκαν Δημόσιες Υπηρεσίες στην Πόλη της Κέρκυρας.

Στις 08/05/2023 το πρόγραμμα περιελάμβανε τις Δημοτικές Υπηρεσίες στο Μαράσλειο και τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας στο κτίριο της Παλαιάς Νομαρχίας, ενώ 09/05/2023 τις Υπηρεσίες ΕΦΚΑ, Κέντρο Υγείας Πόλης, ΔΙΑΔΕΥΑΚ, Επιθεώρηση Εργασίας και Υπηρεσίες ΟΑΕΔ Κέρκυρας.

Η κατάσταση σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες χαρακτηρίζεται από την υποστελέχωση τους, οι οποίες έχουν φθάσει στα όρια της λειτουργικότητας τους. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν στην Επιθεώρηση Εργασίας όπου η έλλειψη οδηγεί στην αδυναμία ελέγχου εγκαίρως όλων των υποθέσεων, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να είναι απροστάτευτοι απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία.



Το συμπέρασμα το οποίο βγαίνει είναι ότι την τελευταία τετραετία το πρόβλημα επιδεινώθηκε γιατί δεν έγιναν προσλήψεις, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται ούτε καν οι οργανικές θέσεις που έμειναν κενές λόγω συνταξιοδοτήσεων. Η νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ, είναι δεδομένο ότι θα οδηγήσει στην κατάρρευση των Δημόσιων Υπηρεσιών στην Κέρκυρα εάν δεν παρθούν άμεσα μέτρα που θα απαντούν συνολικά στο πρόβλημα, δηλαδή προσλήψεις μόνιμου προσωπικού το οποίο θα καλύψει το σύνολο των οργανικών κενών των υπηρεσιών.

Τα ημίμετρα των οχτάμηνων του ΟΑΕΔ ή επίκληση ανύπαρκτων μετατάξεων από άλλες υπηρεσίες στην ηπειρωτική Ελλάδα οι οποίες θα έρθουν στο νησί και θα δώσουν τη λύση, μόνο ως κοροϊδία προς την κοινωνία μπορούν να θεωρηθούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. έχοντας προγραμματικά στο κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, θα προχωρήσει στην ενδυνάμωση του Δημόσιου Τομέα με τις αναγκαίες προσλήψεις που θα τον καταστήσουν και πάλι λειτουργικό.

Για το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας έχει δεσμευτεί για 1000 προσλήψεις, ενώ η κύρια έμφαση θα δοθεί στην Υγεία και την Παιδεία, ως τους κατεξοχήν κρίσιμους τομείς οι οποίοι αφορούν κοινωνικά αγαθά.