Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παραλαβή κάδων ανακύκλωσης για το Πράσινο Σημείο της Επτανήσου

Κάδοι ανακύκλωσης
09 Μαΐου 2023 / 12:21

Από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα και την Αντιδήμαρχο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Παναγιώτα Τζάννε

ΚΕΡΚΥΡΑ. 152 κάδους ανακύκλωσης παρέλαβε σήμερα η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα και η Αντιδήμαρχος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Παναγιώτα Τζάννε. Παρόντες στην παραλαβή ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας Κώστας Ζορμπάς και ο Επιστημονικός Σύμβουλος του Δήμου Βίκτωρ Δημουλής. 

Οι κάδοι προορίζονται για συλλογή αποβλήτων με διαλογή στην πηγή σε διαφορετικά ρεύματα και θα χρησιμοποιηθούν τόσο στο μικρό Πράσινο Σημείο της οδού Επτανήσου, η κατασκευή του οποίου είναι σε εξέλιξη, όσο και σε άλλα σημεία της Κεντρικής Κέρκυρας. 

Όπως ανέφερε η Περιφερειάρχης η προμήθεια των συγκεκριμένων κόκκινων κάδων έγινε μέσω του προγράμματος Interreg Ελλάδα - Αλβανία, Waste RReact, για τον εξοπλισμό ενός σύγχρονου πράσινου σημείου στην Κέρκυρα, όπως και στη Ζάκυνθο. 

«Ξεκινώντας από την Κέρκυρα, έχει ήδη προσδιοριστεί το Πράσινο Σημείο που θα είναι χώρος 562 τ.μ στην οδό Επτανήσου, όπου εκεί θα τοποθετηθεί ειδικός εξοπλισμός, για να μπορεί να είναι ένας χώρος εναπόθεσης, συλλογής αστικών αποβλήτων κατά ρεύματα» ανέφερε η Περιφερειάρχης. 



«Η παράδοση των κάδων είναι το πρώτο βήμα και αναμένουμε και την ολοκλήρωση της υποδομής στο Πράσινο Σημείο. Η Περιφέρεια μέσω του διασυνοριακού προγράμματος Intrerreg Ελλάδα-Αλβανία συμβάλλει στην προσπάθεια που κάνει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας να είναι μια σύγχρονη καθαρή πόλη.

Ελπίζουμε σύντομα να ολοκληρωθούν και τα άλλα μέρη του προγράμματος, ύψους 472 χιλ. ευρω για τα δύο πράσινα Σημεία της Κέρκυρας και της Ζακύνθου».


Τζάννε: Μεγάλη μέρα για το νησί



Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων θέλησε να ευχαριστήσει τόσο την Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα όσον και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καποδίστρια για την εξαιρετική συνεργασία. Τόνισε ότι σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για το νησί γιατί οι κάδοι μέσω του INTERREG έρχονται να συμπληρώσουν τους κάδους ήδη παραλαμβάνει ο Δήμος μέσω του ΕΣΠΑ. Όπως διευκρίνισε, θα καθοριστεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος εάν τελικά οι κόκκινοι κάδοι θα προορίζονται για μέταλλο και οι μπλε για πλαστικό ή αντίστροφα.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι σταδιακά ο Δήμος έχει ήδη αρχίσει να παραλαμβάνει καφέ κάδους για τα οργανικά απορρίμματα και κίτρινους για το χαρτί, μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ. 

«Επιτέλους θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε στον Δήμο μας όλα τα ρεύματα χωριστής διαλογής που επιβάλλεται να έχει ένας σύγχρονος Δήμος, ένας πράσινος Δήμος, ένας ψηφιακός Δήμος.

Για μένα θα είναι μέρα γιορτής όταν θα βλέπουμε τους κάδους να απλώνονται κατά μήκος των δρόμων, όταν θα αρχίσουν οι πολίτες να τους χρησιμοποιούν σωστά και τα ποσοστά ανακύκλωσης στον Δήμος μας θα ανέβουν. 

Εύχομαι σύντομα να παραδοθεί και το μικρό Πράσινο Σημείο, που θα δώσει πνοή στον Δήμο. Εύχομαι να αποκτήσουμε κι άλλα πράσινα σημεία σύντομα και να μπούμε όλοι στην νοοτροπία της ανακύκλωσης που πλέον επιβάλλεται και είναι επιτακτική ανάγκη» τόνισε η Παναγιώτα Τζάννε.