Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Corfu Garden Festival στο Μουσείο Καποδίστρια

Μουσείο Καποδίστρια
06 Μαΐου 2023 / 13:38

Το " Corfu Garden Festival " ξεκίνησε ως μια ημερήσια δράση και εξελίχθηκε σε μια εβδομάδα γεμάτη εκδηλώσεις δίνοντας πρόσβαση σε κήπους σε όλο το νησί!

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μουσείο Καποδίστρια). Από αυτό το Σάββατο 6 Μαΐου 2023 έως και την Κυριακή 14 Μαΐου το Μουσείο Καποδίστρια συμμετέχει στη δράση Corfu Garden Festival, δίνοντας καθημερινά την ευκαιρία να περιηγηθείτε στον ιστορικό του κήπο και την Κυριακή 14/5 να ανακαλύψετε μυστικά του σε 2 παρουσιάσεις που θα πραγματοποιηθούν, στις 12:00 στα ελληνικά και στις 14:00 στα αγγλικά.

Σας περιμένουμε στον ανοιξιάτικο Κήπο του Μουσείου Καποδίστρια, στην Κουκουρίτσα Ευρωπούλων, για να απολαύσετε τον βοτανικό και ιστορικό του χαρακτήρα, αλλά και την υπέροχη θέα.

Το " Corfu Garden Festival " ξεκίνησε ως μια ημερήσια δράση και εξελίχθηκε σε μια εβδομάδα γεμάτη εκδηλώσεις δίνοντας πρόσβαση σε κήπους σε όλο το νησί! Στη δράση αυτή συμμετέχει σταθερά και το Μουσείο Καποδίστρια, το οποίο στεγάζεται στην ιστορική αγρέπαυλη των Καποδίστρια στην "Κουκουρίτσα", στο χωριό Ευρωπούλοι. Η Κουκουρίτσα έχει κηρυχθεί Ιστορικό Διατηρητέο Μνημείο, από το Υπουργείο Πολιτισμού, ως χαρακτηριστικό δείγμα επτανησιακής αστικής αρχιτεκτονικής της υπαίθρου και φυσικής ομορφιάς. Στον κήπο του Μουσείου μπορείτε να ακολουθήσετε την υπαίθρια διαδρομή, όπου μέσω σήμανσης (QR) μπορείτε να ανακαλύψετε ιστορίες του κτήματος, πληροφορίες για τη χρήση του μέσα στους αιώνες και στοιχεία για τη βλάστηση. 

Την Κυριακή 14/5, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Μουσείου στο Φεστιβάλ και με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, θα πραγματοποιηθούν δύο ειδικές ξεναγήσεις - περίπατοι στον Κήπο του Μουσείου για να γνωρίσουμε όλοι την ιστορία και τη φύση του Καποδιστριακού κτήματος στην «Κουκουρίτσα». 
Οι ξεναγήσεις-περίπατοι είναι ανοικτοί στο κοινό και δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής. Ώρες: 12:00 (στα ελληνικά) και 14:00 (στα αγγλικά). Διάρκεια ξενάγησης: 1 ώρα. 


Το Μουσείο Καποδίστρια είναι ανοιχτό Τρίτη με Κυριακή, από τις 10:00 έως τις 16:00.

Η είσοδος στον Κήπο και το Καφέ του μουσείου είναι ελεύθερη.

Για την είσοδο στην μόνιμη έκθεση για τον Ι. Καποδίστρια, ισχύει εισιτήριο.
 
Πώς να έρθετε:

Το Μουσείο Καποδίστρια - Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών βρίσκεται στην Κέρκυρα, 10χλμ από την πόλη, στην Κουκουρίτσα Ευρωπούλων.
 
Με Ι.Χ.: Στην Εθνική Οδό Παλαιοκαστρίτσας, στρίβετε στο φανάρι με κατεύθυνση προς την είσοδο του Νοσοκομείου κι ακολουθείτε τις πινακίδες προς χωριό Ευρωπούλοι - Μουσείο Καποδίστρια.

Με αστικό λεωφορείο: Γραμμή No 4, στάση «Κουκουρίτσα» (αφετηρία Πλατεία Σαρόκο)