Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η έκθεση της Λήδας Πάττα «Μελέτη Σπόρου» στην Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

Ιόνιο Πανεπιστήμιο
05 Μαΐου 2023 / 18:34

"Είναι το αποτέλεσμα γενναίων πράξεων, σχεδόν ηρωικών, απέναντι σε οποιαδήποτε επιχείρηση βασισμένη στο φόβο και τη βαρβαρότητα "

ΚΕΡΚΥΡΑ (Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων).  Με την έκθεση της Λήδας Πάττα / ΜΕΛΕΤΗ ΣΠΟΡΟΥ, η Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων συμμετέχει στο 16ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου, που διοργανώνεται από το Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας & Εφαρμογών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, την περίοδο 11 – 29 Μαΐου 2023.
 
Η Λήδα Πάττα είναι εικαστικός διευρυμένων μέσων, με έδρα -κυρίως- την Αθήνα.
Κατέχει Πτυχίο Ζωγραφικής και Μεταπτυχιακό στις Ψηφιακές Μορφές Τέχνης από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, έχει λάβει υποτροφία Επίδοσης Σπουδών στην Α.Σ.Κ.Τ. από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών το 2001, υποτροφία Μεταπτυχιακών Σπουδών στην ειδίκευση “Εικαστικές Τέχνες και Νέα Μέσα” από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών το 2005, ενώ παράλληλα είναι πτυχιούχος του τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.
 
Έχει εργαστεί ως Εκπαιδευτικός Τέχνης στην Α/θμια, Β/θμια, Μεταδευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το 2019 εξελέγη μέλος του  Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Έχει πραγματοποιήσει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ έργα της υπάρχουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.
 
Για την έκθεση ΜΕΛΕΤΗ ΣΠΟΡΟΥ που παρουσιάζεται στην Πινακοθήκη, η Λήδα Πάττα αναφέρει:
 
“Είναι μέρος ενός Σχεδίου Κήπου που έχει στόχο τη μελέτη και την αξιοποίηση σπόρων. Ο σπόρος που είναι άξιος να φυτευτεί, είναι σπάνιος. Είναι το δώρο εκείνου που δεν διαφθείρεται.

Είναι το αποτέλεσμα γενναίων πράξεων, σχεδόν ηρωικών, απέναντι σε οποιαδήποτε επιχείρηση βασισμένη στο φόβο και τη βαρβαρότητα (...)
Διηγούμαι ιστορίες, μπαίνοντας σε ρόλους. Το πείραμα, η ανατροπή και η περιπέτεια, κυρίως σε σχέση με την ανθρώπινη κατάσταση και συμπεριφορά, είναι η μέθοδος που επεξεργάζομαι. Τα εκφραστικά μου μέσα και υλικά είναι πολλαπλά και η έρευνά μου συχνά τα διευρύνει. Υποκλίνομαι στην έμπνευση. Την ακολουθώ στο άγνωστο, στο καινούριο, στο απρόβλεπτο. Το κίνητρό μου στη ζωή και την εργασία είναι η απόλαυση. Όλες οι απολαύσεις (...)”
 
Η έκθεση  Λήδα Πάττα / ΜΕΛΕΤΗ ΣΠΟΡΟΥ  που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 11 Μαΐου στις 7:00 μ.μ., στην Αίθουσα Τέχνης (Κήπος του Λαού) σηματοδοτεί την έναρξη του 16ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου (https://avarts.ionio.gr/festival/2023/gr/events/431/) και θα διαρκέσει έως τις 28 Μαΐου 2023,  με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
 
Ημέρες & ώρες λειτουργίας:
Τρίτη – Κυριακή, 10:00 – 16:00 (Δευτέρα & αργίες, κλειστά)