Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με 600 συμμετοχές το 11ο Corfu Mountain Trail το Σαββατοκύριακο

Corfu Mountain Trail
05 Μαΐου 2023 / 16:11
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

6 και 7 Μάη - Ρεκόρ συμμετοχών με αθλητές και αθλήτριες από 24 χώρες

ΚΕΡΚΥΡΑ. Είναι πλέον θεσμός το Corfu Mountain Trail, αφού θα διοργανωθεί το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Μάη με αγώνες που θα καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος του νησιού.

Μια εκδήλωση που όπως τόνισε στη συνέντευξη τύπου η Δήμαρχος Κέρκυρας, θα πάρουν μέρος 600 αθλητές και αθλήτριες από 24 χώρες.

Το ρεκόρ συμμετοχών, η μεγάλη απήχηση, αλλά και η θέληση να έχουμε ακόμη καλύτερο αγώνα δείχνει το ενδιαφέρον των διοργανωτών, αλλά και την σπουδαιότητα της διοργάνωσης. Μάλιστα θα έχουμε αγώνες φέτος σε αποστάσεις 100χλμ., 44χλμ και 24χλμ το Σάββατο και 12 χλμ την Κυριακή.

Αναφορικά με όλα αυτά μίλησαν η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου και ο Βασίλης  Αλαμάνος εκ μέρους του Corfu Mountain Trail.

Βασίλης Αλαμάνος (πρόεδρος C.M.T.):

Είμαστε έτοιμοι για την διεξαγωγή του 11ου Corfu Mountain Trail , έχουμε κάνει αλλαγές στην φετινή διοργάνωση, τερματίζουμε στο Ιστορικό κέντρο της Πόλης, ενώ περνάμε από τα πιο διάσημα σημεία του νησιού μας, από Αχίλλειο, Ποντικονήσι, Μον Ρεπό και τερματίζουμε στο Ιστορικό κέντρο.

Έχουμε ιδιαίτερη  χαρά γιατί υπάρχει  φέτος  ρεκόρ συμμετοχών. Ευχαριστούμε τις τοπικές αρχές, το Δήμο μας και όλους όσους βοηθάνε να γίνει αυτό το δύσκολο έργο των 100 χιλιομέτρων μονοπατιών και όλες τις τοπικές κοινότητες προέδρους και τοπικά συμβούλια που βοηθάνε σε αυτό.

Το πρόγραμμα ξεκινάει το πρωί του Σαββάτου στις 6π.μ.  με την εκκίνηση των 100 χιλιομέτρων από τον  Ύψο, στις 3μ.μ.  από τους Έρμονες θα έχουμε με την εκκίνηση των 44 χιλιομέτρων και στις 5μ.μ. στους Κοινοπιάστες την εκκίνηση των 24 χιλιομέτρων. Οι τερματισμοί θα είναι από το μεσημέρι, το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ στην Πλατεία , όπου θα τερματίζουν αθλητές από τις διάφορες αποστάσεις.

Θα είναι μια γιορτή που θα διαρκέσει και την Κυριακή όπου θα γίνει η διαδρομή των 12 χιλιομέτρων για τους περισσότερους συμπολίτες μας που θέλουν να μπουν στο πνεύμα και για τα παιδιά μας που μπορούν να λάβουν τη χαρά του αγώνα, που είχε σταματήσει τα προηγούμενα χρόνια λόγω του κορονοϊού.

Η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου τόνισε:

Για 11η συνεχόμενη χρονιά θα γίνει ο αγώνας που διεξάγεται υπό την αιγίδα του Δήμου μας σε συνεργασία με το Corfu Mountain Trail και τους ευχαριστούμε γι αυτό. Είναι μια αγαστή συνεργασία που έχει στεφθεί από επιτυχία, έχουν ευοδωθεί οι στόχοι μας.

Ευχαριστούμε εσάς, τα αθλητικά σωματεία, τους εθελοντές, τα τοπικά συμβούλια και όλους τους φορείς που συμμετέχουν και συμβάλλουν ώστε να είναι επιτυχημένη κάθε φορά η διοργάνωση. Με αυτό τον αγώνα προάγουμε τον αθλητισμό, το αθλητικό ιδεώδες, αλλά προβάλουμε και αναδεικνύουμε το όμορφο φυσικό περιβάλλον της Κέρκυρας.

Είναι μια γιορτή αθλητισμού, φύσης και πολιτισμού. Φέτος έχουμε 600 συμμετοχές από 24 χώρες και εκτός από τον αγώνα των ενηλίκων έχουμε και παιδικό αγώνα που συμμετέχουν παιδιά όχι μόνο από εδώ, αλλά και από τη χώρα μας και από άλλες χώρες. Έχουμε την τιμή να έχουμε φέτος και τον πρωταθλητή τον κ. Φράνκο Κολέ.

Ο Φράνκο Κολέ ήταν παρών και είπε πως έρχεται  για 2η φορά στο υπέροχο νησί, θα τρέξει φέτος 100χλμ. και είναι ευχαριστημένος  γιατί του αρέσει η φύση το βουνό και το Corfu Mountain Trail το χαρακτήρισε ιδιαίτερα καλό.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια