Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Νικολέττα Πανδή για την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού

Νικολέττα Πανδή
05 Μαΐου 2023 / 11:50

«Η επίσκεψη της Υπ. Πολιτισμού στην Κέρκυρα 17 μέρες πριν τις εθνικές εκλογές, και οι υποσχέσεις που μοίρασε μόνο ως κοροϊδία μπορεί να θεωρηθεί»

 
ΚΕΡΚΥΡΑ (ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΠΑΝΔΗ). Η επίσκεψη της Υπ. Πολιτισμού στην Κέρκυρα 17 μέρες πριν τις εθνικές εκλογές, και οι υποσχέσεις που μοίρασε μόνο ως κοροϊδία  μπορεί να θεωρηθεί. Για να δούμε τις προεκλογικές της υποσχέσεις:

- Στο Μον Ρεπό τελικά συμφώνησαν ότι είναι συνδιαχειριστές ο Δήμος και το Υπ. Πολιτισμού και επιτέλους μετά από 4 χρόνια θα συντονιστούν μαζί με το Υπ. Περιβάλλοντος προκειμένου να γίνει καθαρισμός.

- Για το Φοίνικα ακόμα περιμένουν τη στατική μελέτη για να προχωρήσει το έργο.

- Για το κτίριο Γιαλλινά, εξέτασαν τρόπους για να επιταχυνθεί η διαδικασία προκειμένου να το αναλάβει νέος ανάδοχος, καθώς ο νυν εγκατέλειψε το έργο.

- Μετά από 4 χρόνια θυμήθηκαν να ενεργοποιήσουν τον Φορέα Διαχείρισης Παλαιάς Πόλης, κάτι που το ζητάνε επισταμένα όλοι οι φορείς της Κέρκυρας.

- Για το κυκλοφοριακό της Παλαιάς Πόλης, θα τα λύσει όλα η μελέτη Σ.Β.Α.Κ. η οποία έπρεπε να έχει παραδοθεί από το Δεκέμβρη του 2022 και ακόμα δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας. Η δρομολόγηση των περιβόητων περιφερειακών χώρων στάθμευσης στα οποία αναφέρθηκε η Υπουργός είναι στα χαρτιά καθώς καμία παρέμβαση δεν έχει γίνει στους συγκεκριμένους χώρους.

Ο πολιτισμός παραπαίει στην Κέρκυρα και αυτό είναι κάτι που φέρει την σφραγίδα της ΝΔ. Όσον αφορά την κα. Υπουργό, καλό θα ήταν αφού έκανε τον κόπο να έρθει, να έκανε και μία επίσκεψη στο ΕΑΚΚ το οποίο ανήκει στο Υπουργείο της, γιατί και στον αθλητισμό η Κυβέρνηση των Αρίστων διέπρεψε στο νησί μας.

Νικολέττα Πανδή
Υποψ. βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ