Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το κομφούζιο βάζει πρόωρο τέλος στα πιλοτικά μέτρα στα Τρία Γεφύρια

ΖΟΡΜΠΑΣ
04 Μαΐου 2023 / 09:44

Ζορμπάς: Στην πρότερη μορφή του επιστρέφει από απόψε η κυκλοφορία στον κόμβο Τριών Γεφυριών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα παράπονα που έπεσαν «βροχή» για το κυκλοφοριακό κομφούζιο στις συνδετήριες κυρίως οδούς, λόγω της πιλοτικής εφαρμογής αλλαγών της κυκλοφοριακής ροής των οχημάτων στον κόμβο των Τριών Γεφυριών ολοκληρώνουν νωρίτερα τον προβλεπόμενο προγραμματισμό.

Για το λόγο αυτό, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζορμπάς διαπιστώνοντας ιδίοις όμμασι τα πολλαπλά προβλήματα,  ενημέρωσε τις Τεχνικές Υπηρεσίες της ΠΙΝ για την επαναφορά της χρήσης της οδού στην κανονική της λειτουργία από απόψε, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Κέρκυρας.

Οι ρυθμίσεις όπως ανέφερε ήταν πιλοτικές, προκειμένου να μετρηθούν οι κυκλοφοριακοί φόρτοι και να καταγραφούν τα δεδομένα των ροών, στο πλαίσιο της βελτίωσης των κυκλοφοριακών συνθηκών στους  κεντρικούς δρόμους περίξ της πόλης, μέσω εκπονούμενης μελέτης από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της ΠΙΝ.

Όπως εξήγησε οι μετρήσεις αυτές έπρεπε να γίνουν σε περιόδους αιχμής στο νησί, ώστε να καταγραφούν τα πραγματικά δεδομένα. Ωστόσο η κατάσταση που δημιουργήθηκε επίσπευσε την ολοκλήρωση του προγραμματισμού.

Όπως είχε δηλώσει στην «Ε» ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων και Υποδομών Μ. Ορφανουδάκης, τα μέτρα θα εφαρμόζονταν μέχρι την Κυριακή ή τη Δευτέρα, ώστε να υπάρχει και δεύτερη μέτρηση από Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τον κ. Ζορμπά μέσα στην ημέρα αναμένεται να βγει ανακοίνωση για την επαναφορά της κανονικότητας από και προς τον κόμβο των Τριών Γεφυριών.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ