Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ημερίδα για την χρηματοδότηση των πολιτιστικών φορέων

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
03 Μαΐου 2023 / 18:15
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

"Το Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη, το μοναδικό ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα αποκλειστικά για τον πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα, δημιουργεί νέες ευκαιρίες αλλά και δυνατότητες για τους φορείς του πολιτισμού"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδας διοργανώνει στις 09/05 και ώρα 17:30 εκδήλωση- ημερίδα με θέμα «Ευκαιρίες ευρωπαϊκής χρηματοδότησης των πολιτιστικών και δημιουργικών φορέων» στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του κτιρίου της Νομαρχίας Κέρκυρας (Σαμάρα 13).

Στόχος του εργαστηρίου είναι να ενισχύσει τους πολιτιστικούς και δημιουργικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής του νησιού της Κέρκυρας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες προκλήσεις.
 
Το Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη, το μοναδικό ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα αποκλειστικά για τον πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα, δημιουργεί νέες ευκαιρίες αλλά και δυνατότητες για τους φορείς του πολιτισμού.
 
Η ανάπτυξη, όμως, του πολιτιστικού τομέα είναι κάτι που, ταυτόχρονα, ενδιαφέρει ευρύτερα την τοπική κοινωνία, καθώς ο πολιτιστικός τομέας ενδυναμώνει το σύνολο της τοπικής οικονομίας. Έτσι, μπορεί να καταστεί και μοχλός τοπικής ανάπτυξης.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα παρουσιαστούν οι βασικότερες προσκλήσεις του Προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη / Πολιτισμός. Ειδικότερα:
 
  • Τα Διακρατικά Σχέδια Συνεργασίας (Cooperation Projects) και ο τρόπος που μπορεί να γίνει μια επιτυχημένη αίτηση.
  • Οι νέες δράσεις Innovation Lab και New European Bauhaus,
  • Το πρόγραμμα κινητικότητας καλλιτεχνών και επαγγελματιών του Πολιτισμού Culture Moves Europe.
 
Για τη συμμετοχή σας στο εργαστήριο είναι απαραίτητη η προεγγραφή η οποία μπορεί να γίνει από τον παρακάτω σύνδεσμο:
 
https://forms.gle/BarNiazbY8g8chCn9
 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.