Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Άρωμα Κέρκυρας» στην Αραβική Χερσόνησο (photos)

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
03 Μαΐου 2023 / 17:05

"Αφορμή για την παρουσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο Ντουμπάι στάθηκε η έναρξη το αμέσως προσεχές διάστημα της απ΄ ευθείας αεροπορικής διασύνδεσης της Κέρκυρας με το Ντουμπάι"

ΚΕΡΚΥΡΑ. (Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Ιονίων Νήσων). Καλεσμένη στην έδρα της FlyDubai, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ήταν η αποστολή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τη Δευτέρα 1η Μαΐου 2023, σε μια δίωρη συνάντηση εργασίας/workshop, με τη συμμετοχή περίπου 35 τουριστικών πρακτόρων των ΗΑΕ.


 
Αφορμή για την παρουσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο Ντουμπάι στάθηκε η έναρξη το αμέσως προσεχές διάστημα της απ' ευθείας αεροπορικής διασύνδεσης της Κέρκυρας με το Ντουμπάι, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά στα χρονικά, μετά τις πρωτοβουλίες που ανέπτυξε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και προσωπικά η Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, κατά την παρουσία της στην παγκόσμιου βεληνεκούς Expo Dubai 2020, που έλαβε χώρα στο Ντουμπάι τον Μάρτιο του 2022.
 
Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η Κέρκυρα θα συνδέεται με απ' ευθείας αεροπορική πτήση με το Ντουμπάι, δύο φορές την εβδομάδα, από τις 24 Ιουνίου. Η πτήση θα εκτελείται από το νέας τεχνολογίας Boeing 737 MAX της FlyDubai. Η απ’ ευθείας αεροπορική διασύνδεση της Κέρκυρας με το Ντουμπάι χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας ανάπτυξης της τουριστικής αγοράς στην Κέρκυρα και γενικότερα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, καθώς καθιστά πλέον την περιοχή πιο προσιτή για τους ταξιδιώτες της Μέσης Ανατολής, οι οποίοι θα μπορούν να επισκεφθούν την Κέρκυρα και ν’ ανακαλύψουν τις ομορφιές και τις παροχές, που προσφέρει ακόμα και στον πιο απαιτητικό επισκέπτη.


 
Στην εν λόγω συνάντηση εργασίας στην έδρα της FlyDubai, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκπροσώπησε ομάδα υπαλλήλων της ΠΙΝ και συνεργάτης της Περιφερειάρχη, ενώ συμμετείχαν ο Δ/ντης πωλήσεων του Ξενοδοχειακού Ομίλου Βούλγαρης (Voulgaris Hospitality Group), Χρήστος Κατσιγιάννης ως εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, στελέχη της Fraport Greece και τουριστικοί πράκτορες της Κέρκυρας, ενώ παρόντες ήταν ακόμα οι εμπορικοί και οικονομικοί ακόλουθοι στην ελληνική Πρεσβεία στα ΗΑΕ, Δημήτρης Θωμόπουλος και Χρυσάνθη Λεβέντη.
 
Η συνάντηση εργασίας περιελάμβανε ομιλίες και παρουσιάσεις με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό αναφορικά με την Κέρκυρα, αλλά και τους υπόλοιπους προορισμούς της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
 
Ακολούθησε η παρουσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Έκθεση Τουρισμού Arabian Travel Market 2023, όπου η αντιπροσωπεία της ΠΙΝ είχε συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της FlyDubai, Jeyhun Effendi, ο οποίος αναφέρθηκε με ενθουσιασμό στην έναρξη του νέου δρομολογίου της εταιρίας του. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, το ενδιαφέρον από εν δυνάμει επισκέπτες για την Κέρκυρα είναι ήδη ιδιαίτερα έντονο υπογραμμίζοντας παράλληλα πως πρόκειται για ταξιδιώτες υψηλού εισοδήματος και αγοραστικής ικανότητας.