Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεύτερη βουλευτική έδρα διεκδικεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Κέρκυρας

ΣΥΡΙΖΑ
02 Μαΐου 2023 / 13:32

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Κέρκυρα. Πρόκειται για καταξιωμένους ανθρώπους στην κοινωνία, επισήμανε ο συντονιστής της τοπικής ΝΕ Χρ. Μωραΐτης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με το βλέμμα στραμμένο ακόμη και στη διεκδίκηση δεύτερης βουλευτικής έδρας στο νομό Κέρκυρας βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, όπως επισήμανε κατά την παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών του κόμματος στο νησί, ο συντονιστής της τοπικής Νομαρχιακής Επιτροπής Χρήστος Μωραΐτης.

Σε κλίμα ομοθυμίας έγινε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του κόμματος, το μεσημέρι της Τρίτης, στην αίθουσα συνεδριάσεων της παλιάς νομαρχίας, παρουσία αρκετών στελεχών του.

Όπως σημείωσε ο κ. Μωραϊτης πρόκειται για καταξιωμένους ανθρώπους, πρόσωπα όλα γνωστά στην κοινωνία της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων Νήσων μέσα από την κοινωνική τους δράση στην αυτοδιοίκηση, τον συνδικαλισμό, τους κοινωνικούς φορείς και συλλογικότητες.

Ειδικότερα οι πέντε υποψήφιοι βουλευτές Κέρκυρας με το ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ  κατά αλφαβητική σειρά είναι οι εξής: Αλέξανδρος - Χρήστος Αυλωνίτης, δικηγόρος,  Μαρία Γονίδη Δραζίνου, γιατρός κυτταρολόγος, Γιώργος Καλούδης, δικηγόρος, Ελένη-Δωροθέα Παγκράτη, καθαρίστρια στο ΓΝΚ και Νικολέτα Πανδή, φαρμακοποιός.

«Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο μάχης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Ένα ψηφοδέλτιο πέντε καταξιωμένων ανθρώπων στην κοινωνία. Με αυτό πάμε να πάρουμε όχι μόνο την πρώτη θέση. Έχουμε βάλει πολύ υψηλούς στόχους, ακόμη και τη διεκδίκηση δεύτερης έδρας στο νομό της Κέρκυρας», ανέφερε ο κ. Μωραΐτης.

Στην τοποθέτησή του έκανε λόγο για πολιτική ανατροπή που έχει ανάγκη ο τόπος με μια νέα κυβέρνηση πλατιάς δημοκρατικής προοδευτικής πλειοψηφίας με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ  πρώτο κόμμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου για να επικρατήσει δικαιοσύνη σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Επίθεση στην πολιτική Μητσοτάκη

Όπως χαρακτηριστικά είπε, η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη αυτά τα τέσσερα χρόνια έχει δημιουργήσει μια αβίωτη πραγματικότητα για την συντριπτική πλειοψηφία όλων των πολιτών , που χαρακτηρίζεται από αύξηση των ανισοτήτων, μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος, κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, αρνητικά ρεκόρ στην πανδημία, απαξίωση κρίσιμων υποδομών, όπως αναδείχθηκε από το δυστύχημα στα Τέμπη.

«Σε αυτά έρχονται να προστεθούν η υπονόμευση του κράτους δικαίου με το σκάνδαλο των υποκλοπών, η εκτεταμένη διαφθορά και ο αυταρχισμός», επισήμανε ο κ. Μωραϊτης.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Αναφορικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι στο επίκεντρο βρίσκεται η άμεση αντιμετώπιση της ακρίβειας, η ενίσχυση των εισοδημάτων των μισθωτών, η στήριξη του κοινωνικού κράτους με έμφαση στην υγεία και την παιδεία και η ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, ενώ κεντρικό ρόλο σε ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης  έχει η αύξηση των μισθών, η χρηματοδότηση της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας και η υποστήριξη της έρευνας και της καινοτομίας.

Σημείωσε ότι το πρόγραμμα διαρθρώνεται αφενός στις άμεσες παρεμβάσεις των πρώτων 50 ημερών για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και αφετέρου στις παρεμβάσεις σε κάθε τομέας δημόσιας πολιτικής.

«Στην Κέρκυρα ο στόχος αυτός περνάει μέσα από την εκλογική ενίσχυση, την εντυπωσιακή εκλογική ενίσχυση του κόμματος στις εκλογές της 21ης του Μάη, ανάλογη με την αποδοχή από την κοινωνία των προτάσεων μας και του προγράμματός μας. Αυτόν τον στόχο υπηρετούμε όλοι, τα μέλη, οι φίλοι, τα στελέχη, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώτοι από όλους με αιχμή του δόρατος στον αγώνα αυτό, οι πέντε υποψήφιοι και υποψήφιες, τα μέλη του ψηφοδελτίου, οι άνδρες και γυναίκες που επιλέχθηκαν να μπουν επικεφαλής, για να υπηρετήσουν με όλες τις δυνάμεις τους και με τη βοήθειά όλων μας τον στόχο αυτό», ανέφερε ο ίδιος.

Περιοδείες

Οι υποψήφιοι βουλευτές σήμερα θα εξορμήσουν σε Χωρεπισκόπους, Δροσάτο, Καβαλούρι, Αντιπερνούς, Αγραφούς και Βελονάδες, ενώ την Τετάρτη το πρωί (10.00 πμ) θα περιοδεύσουν στην Λαϊκή Αγορά και την αγορά της πόλης.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ