Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Αλ. Αυλωνίτη με τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ

Αλέξανδρος Αυλωνίτης
02 Μαΐου 2023 / 12:57

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον κ. Αυλωνίτη για τα αιτήματα του κλάδου

ΚΕΡΚΥΡΑ. (ΓΡ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ). Με την πρόεδρο Σπυριδούλα Μάμαλου και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Κέρκυρας Νίκο Κοντοπίδη, Μπάμπη Κελάζογλου, Σοφία Βερονίκη συναντήθηκε ο υπ. Βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Σταμάτης Κορφιάτης, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον κ. Αυλωνίτη για τα αιτήματα του κλάδου, τα κυριότερα από τα οποία είναι:

►Μόνιμες προσλήψεις για να αντιμετωπιστεί η μεγάλη υποστελέχωση των Δήμων
► Ένταξη των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κέρκυρας στο καθεστώς παραμεθορίου περιοχής και τις ευεργετικές διατάξεις για παροχή κινήτρων
► Μονιμοποίηση των επί σειρά ετών συμβασιούχων 
► Επίσης οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν για το αίτημά τους για επαναφορά του 13ου & 14ου μισθού(αφορά στα δώρα Χριστουγέννων & Πάσχα καθώς και στο επίδομα αδείας) αλλά και για τις διεκδικήσεις των αναδρομικών περικοπών που υπέστησαν από το 2012
► Επιπλέον εξέθεσαν στον κ. Αυλωνίτη την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση του τομέα της καθαριότητας καθώς και την ανάγκη έγκαιρης προκήρυξης των θέσεων εποχικού προσωπικού καθαριότητας.

“Έχω καταθέσει ερωτήσεις και αναφορές στη Βουλή για αρκετά από τα προβλήματά σας, για παράδειγμα για τις αδιαφανείς διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Δήμο Κέρκυρας ή την ερώτηση που καταθέσαμε πρόσφατα για την παύση της ομηρίας των συμβασιούχων εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στους ΟΤΑ”, δήλωσε ο κ. Αυλωνίτης. Υπενθύμισε ότι και ο ίδιος έχει υπηρετήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, γνωρίζει τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, και τους διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό τους στις δίκαιες διεκδικήσεις τους.