Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

68 λιγότερες πτήσεις από 1 – 27 Απριλίου στο «Ι. Καποδίστριας»

Αεροδρόμιο Κέρκυρας
27 Απριλίου 2023 / 12:16

Μεγάλη διαφορά παρουσιάζει ως προορισμός η Ιταλία σε σχέση με τον Απρίλιο του 2022. Καμία ανησυχία στους τουριστικούς φορείς. Οι κρατήσεις συνεχίζονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κάμψη παρουσιάζουν ορισμένοι προορισμοί στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας που την αντίστοιχη περσινή περίοδο είχαν αφήσει ένα καλό αποτύπωμα στο «Ι. Καποδίστριας».

Μεταξύ αυτών η Ιταλία αλλά και η Γερμανία, ενώ άλλοι δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη τη σύνδεσή τους με το νησί των Φαιάκων, όπως είναι η Ουγγαρία και η Λιθουανία και άλλοι έχουν περιοριστεί σε μονοψήφιο αριθμό πτήσεων, όπως είναι η Ελβετία.

68 λιγότερες πτήσεις καταγράφονται από 1 – 27 Απριλίου στο «Ι. Καποδίστριας», σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Το διάστημα αυτό αφίχθησαν 335 πτήσεις έναντι 403 τον Απρίλιο του 2022. Μεγάλη διαφορά παρουσιάζει ως προορισμός η Ιταλία, η οποία την περασμένη χρονιά έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της νωρίτερα από κάθε άλλη φορά με 65 πτήσεις, οι οποίες ωστόσο φέτος έχουν περιοριστεί γύρω στις 17, με τη μόνη σύνδεση να προέρχεται για την ώρα από το Μιλάνο.

Λιγότερες πτήσεις καταγράφει και η Γερμανία συγκριτικά με τον περσινό Απρίλιο. Ο μήνας αναμένεται να κλείσει με 87 έναντι 126, γεγονός που αποτυπώθηκε και στις κρατήσεις των ξενοδοχείων που παρουσίασαν μια μικρή πτώση από τη συγκεκριμένη χώρα.

Οριακά περισσότερες είναι οι αφίξεις από τη Βρετανία, η οποία παραδοσιακά στηρίζει τις άκρες της τουριστικής σεζόν, ενώ κατ’ άτι λιγότερες είναι και οι πτήσεις από τη Γαλλία (25 από 36).

«Το πρόγραμμα των πτήσεων έχει συρρικνωθεί κυρίως στους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο. Ενδεχομένως να υπάρχει άνοιγμα των αεροπορικών εταιρειών και σε άλλους προορισμούς. Μπορεί πέρσι να μην είχαν την πολυτέλεια αυτή. Οι Ιταλοί επανήλθαν στην κανονικότητά τους, καθώς παραδοσιακά έρχονται το καλοκαίρι. Πέρσι ξεκίνησαν ανέλπιστα νωρίς, γεγονός που ενδεχομένως σχετίζεται με τους λιγότερους περιορισμούς στα ταξίδια λόγω κορονοϊού. Επίσης βλέπουμε ότι η Ουγγαρία που πέρσι τον Απρίλιο είχε 12 πτήσεις, φέτος δεν έχει ξεκινήσει ακόμη», τόνισε στην «Ε» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠΑ Κέρκυρας Δημήτρης Ρούσσος.

Πληρότητες

Οι πληρότητες, όπως είπε, θα φανούν στο κλείσιμο του μήνα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το κενό των 68 πτήσεων, δεν φαίνεται ότι θα καλυφθεί πλήρως από τους επιβάτες των 335 αφίξεων. Αν και ενδεικτικά μέσα στο α’ δεκαήμερο του Απριλίου καταγράφηκαν πληρότητες από 92%-96% , ωστόσο δεν διατηρήθηκαν και στη συνέχεια σε αυτά τα επίπεδα, με τον πήχη να κατεβαίνει στο 76%-83%.

Δεν ανησυχούν

Οι τουριστικοί φορείς πάντως δεν φαίνεται να ανησυχούν, καθώς οι κρατήσεις στα καταλύματα και στα ξενοδοχεία συνεχίζονται σε ικανοποιητικό ρυθμό. Ακυρώσεις δεν υπάρχουν και όπως τονίζουν, δεν βλέπουν να υπάρχει κάμψη. Αντίθετα επισημαίνουν ότι και φέτος θα έχουμε μια καλή σεζόν.

«Οι κρατήσεις είναι σε καλά επίπεδα και είμαστε ικανοποιημένοι . Σχεδόν όλα τα καταλύματα έχουν ανοίξει. Ωστόσο για να έρχονται οι επισκέπτες πρέπει οπωσδήποτε να κοιτάξουμε την εικόνα εν γένει του νησιού, δηλαδή δρόμους, φωτισμό, παραλίες που συνάδουν με την καλή προσέλευση των τουριστών», τόνισε στην «Ε» ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Τουριστικών Πρόεδρος Περικλής Κατσαρός.

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας Σπύρο Ρόκα, ο Απρίλιος ήταν γεμάτος από Άγγλους που είθισται να στηρίζουν τις ουρές της σεζόν, ενώ και οι άλλες εθνικότητες που κατέγραψαν μικρά ποσοστά σταδιακά ανεβαίνουν.

«Οι κρατήσεις δεν έχουν σταματήσει και μέχρι στιγμής δεν βλέπουμε να υπάρχει κάμψη . Δεν μπορούμε να δώσουμε κάποια ερμηνεία για τη συρρίκνωση του πτητικού προγράμματος ορισμένων προορισμών. Παραδοσιακά οι Ιταλοί κάνουν διακοπές τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και το υπόλοιπο διάστημα είναι χαλαρό. Δεν βασιζόμαστε σε αυτούς», σχολίασε ο κ. Ρόκας.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ