Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κέρκυρα

ΠΑΣΟΚ
26 Απριλίου 2023 / 15:57
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

«Επίσκεψη πλούσιας επικοινωνίας και φτωχής ουσίας»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΛΑ για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη την περασμένη εβδομάδα:

- Επίσκεψη απόδοσης χρίσματος  στην πιο αποκομμένη από την κοινωνία και αποτυχημένη Περιφερειακή Αρχή που γνώρισε ο τόπος.  

- Επίσκεψη για την ανάπτυξη, με απόντες τους βασικούς συντελεστές της, δηλαδή τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και ασφαλώς τους εργαζομένους. Επίσκεψη για την πορεία των δήθεν μεγάλων έργων πνοής, που η Κέρκυρα και ο Κερκυραϊκός λαός ούτε είδε, ούτε κατάλαβε ποτέ αυτά τα 4 χρόνια διακυβέρνησης της Ν.Δ.  

- Οι Έλληνες πολίτες ένα μήνα πριν τις εθνικές εκλογές βάλλονται από δύο εκ διαμέτρου αντίθετες εικόνες για την καθημερινότητα και την ζωή τους. Η μία που μας θέλει μια τριτοκοσμική χώρα με τους πολίτες να έχουν περιέλθει σε πλήρη ένδεια σύμφωνα με την ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ και η άλλη που  σύμφωνα με την Ν.Δ, προσπαθεί να μας πείσει ότι γίναμε η Ελβετία του νότου με τους επενδυτές να συρρέουν κατά χιλιάδες και τους πολίτες μη έχοντας που να τοποθετήσουν τις καταθέσεις τους, να απολαμβάνουν ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος. Και οι δύο αυτές εικόνες, στην αγωνιώδη προσπάθεια τους να πείσουν, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, το ψέμα και τον εμπαιγμό.  

- Η πραγματικότητα είναι πως οι Έλληνες και Κερκυραίοι πολίτες δεν ζητούν τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από τα αυτονόητα. Ανάπτυξη για όλους και όχι για τους λίγους. Ανάπτυξη στην οποία να αποτελούν τους πρωταγωνιστές και όχι τους θεατές ή ακόμη χειρότερα, τους κομπάρσους. 

- Πρωτίστως αναβάθμιση του ΕΣΥ-το μεγάλο έργο του ΠΑΣΟΚ-, ένα σύγχρονο νοσοκομείο και επαρκώς εξοπλισμένα κέντρα υγείας σε βορρά και νότο  καθώς και εκσυγχρονισμό του  ΕΚΑΒ, που να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των Κερκυραίων και  των επισκεπτών.  

- Οι πολίτες της Κέρκυρας θέλουν να προάγουν τον τουρισμό αλλά θέλουν κυρίως δρόμους, σύγχρονο οδικό δίκτυο ώστε να μετακινούνται γρήγορα αλλά και με ασφάλεια οπουδήποτε στο νησί. 

- Οι Κερκυραίοι πολίτες αγωνιούν για τα παιδιά τους. Τις σχολικές τους μονάδες, τις αθλητικές τους υποδομές και τις δομές πολιτιστικού και καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος, οι οποίες είτε δεν υπάρχουν είτε κυριολεκτικά έχουν αφεθεί στην τύχη τους και ρημάζουν. 

- Λύσεις στο μόνιμο πρόβλημα των απορριμμάτων, της ύδρευσης και της αποχέτευσης. Πράγματι,  δυστυχώς εν έτη 2023 και όμως συζητάμε ακόμη για τα στοιχειώδη. Ενδιαφέρον και στην Κερκυραϊκή ύπαιθρο, στην οποία οι άνθρωποι της αισθάνονται πολίτες 2ης κατηγορίας.  

- Τέλος, οι πολίτες της Κέρκυρας απαιτούν ειλικρίνεια. Γνωρίζουν πλέον καλά, πως τα έργα δεν έχουν αξία όταν ανακοινώνονται αλλά μόλις αυτά παραδίδονται έτοιμα προς χρήση στην κοινωνία.  

- Τι αλήθεια παρέδωσε η ΝΔ αυτά τα 4 χρόνια στο νησί μας? Οι προεκλογικές φιέστες δεν ενδιαφέρουν κανέναν, την στιγμή που υποβαθμίζεται η ίδια η ζωή των πολιτών της Κέρκυρας! 

Ο κ. Μητσοτάκης ήλθε ,υποσχέθηκε και απήλθε δείχνοντας για ακόμα μια φορά την έλλειψη ενσυναίσθησης των καθημερινών προβλημάτων των κατοίκων της Κέρκυρας! 

Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.