Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αδελφοποιήθηκαν οι γωνιές ανακύκλωσης Αγ. Γεωργίου Πάγων και «Καθαρή Μάνη»

Γωνιές ανακύκλωσης
25 Απριλίου 2023 / 18:44

Το εκτεταμένο δίκτυο των γωνιών ανακύκλωσης που έχει δημιουργηθεί στην Βόρεια Κέρκυρα, ενέπνευσε το σύλλογο για την δημιουργία της πρώτης γωνιάς ανακύκλωσης στον Δήμο Δυτικής Μάνης

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ). Την Τετάρτη 19 Απριλίου 2023 μέλη του συλλόγου «Καθαρή Μάνη» επισκέφθηκαν τον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας ώστε να ενημερωθούν για την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής για την ολοκληρωμένη διαχείριση αποβλήτων και να επισκεφθούν τις γωνιές ανακύκλωσης της Βόρειας Κέρκυρας.
Ειδικότερα:
Τη Βόρεια Κέρκυρα επισκέφθηκαν ο, κ. Κατσουλέας Ευάγγελος, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Δυτικής Μάνης και επιτετραμμένος σύμβουλος για θέματα περιβάλλοντος και η κ. Χριστοφιλοπούλου Σοφία, πρόεδρος του συλλόγου «Καθαρή Μάνη».
Τα μέλη του συλλόγου συναντήθηκαν με την Αντιδήμαρχο Κυκλικής Οικονομίας Περιβάλλοντος Κοινωνικής Πολιτικής και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, κ. Σπυριδούλα Κόκκαλη, η οποία τους ξενάγησε σε γωνιές ανακύκλωσης της Βόρειας Κέρκυρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εκτεταμένο δίκτυο των γωνιών ανακύκλωσης που έχει δημιουργηθεί στην Βόρεια Κέρκυρα, το οποίο σήμερα περιλαμβάνει 174 γωνιές, ενέπνευσε το σύλλογο για την δημιουργία της πρώτης γωνιάς ανακύκλωσης στον Δήμο Δυτικής Μάνης. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν αναλυτικά στατιστικά στοιχεία που αφορούν στις επιδόσεις και στην ανάπτυξη της ανακύκλωσης στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας από τον στατιστικό κ. Θεόδωρο Βώρο.
Η επίσκεψη κορυφώθηκε με μια πράξη υψηλού συμβολισμού, τη «συνέργεια εξωστρέφειας» της γωνιάς ανακύκλωσης του Αγίου Γεωργίου Πάγων, η οποία δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2019 με πρωτοβουλία του κ. Παγιατάκη Σπύρου και τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Πάγων και εθελοντών, με την γωνιά ανακύκλωσης του συλλόγου «Καθαρή Μάνη».