Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επαναλειτουργούν οι Γωνιές Ανακύκλωσης στη Βόρεια Κέρκυρα

Γωνιές Ανακύκλωσης
05 Μαΐου 2020 / 13:42

Παράλληλα διανεμήθηκαν στις 17 Γωνιές Ανακύκλωσης του Βορρά: 1000 μάσκες, 1000 ζευγάρια γάντια, 200 προστατευτικές ρόμπες και 10 λίτρα απολυμαντικό υγρό

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ανακοίνωση, με την οποία ενημερώνει για την επαναλειτουργία των Γωνιών Ανακύκλωσης, αλλά και για τη διανομή προστατευτικού υλικού, εξέδωσε ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας.

Αναλυτικά:

«Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι επαναλειτουργούν οι Γωνιές Ανακύκλωσης του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας.

Στα πλαίσια δε, της προστασίας από την πανδημία, ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας διανέμει σε κάθε υφιστάμενη Γωνιά προστατευτικές μάσκες προσώπου, προστατευτικές ρόμπες, γάντια μιας χρήσης και απολυμαντικό υγρό, για χρήση από τους εθελοντές.

Στις 17 υφιστάμενες Γωνιές Ανακύκλωσης διανέμονται: 1000 μάσκες, 1000 ζευγάρια γάντια, 200 προστατευτικές ρόμπες και 10 λίτρα απολυμαντικό υγρό.



Στο σημείο αυτό καταγράφουμε τα ακόλουθα:

1. Η ανακύκλωση δεν είναι «μόδα εποχής», που την κάνουμε σήμερα κι αύριο «δεν πειράζει». Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ. Είναι συνειδητή κίνηση με βασική αρχή : «Reduce – Reuse – Recycle»  «ΜΕΙΩΝΩ - ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ».

2. Το έργο της ανακύκλωσης ευρίσκεται σε κατάσταση διαρκούς εγρήγορσης, ευαισθητοποίησης  και ενισχύεται από τους δημότες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, τους εθελοντές, «εν δράσει», με τη συνεχή στήριξη της δημοτικής αρχής Βόρειας Κέρκυρας.

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ».