Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αλ.Αυλωνίτης : Σας ευχαριστώ, συνεχίζουμε!

Αλ. Αυλωνίτης
22 Απριλίου 2023 / 20:39

"Δηλώνω βροντερό «παρών» στις μάχες που έχουμε μπροστά μας ζητώντας από όλες και όλους εσάς την ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης σας"

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Τύπου Αλ. Αυλωνίτη).Στις 7 Ιουλίου 2019, η Κέρκυρα, οι Παξοί και τα Διαπόντια Νησιά, με τίμησαν με την ψήφο τους για να εκπροσωπήσω τα νησιά μας στη Βουλή των Ελλήνων.

Σήμερα, σχεδόν 4 χρόνια μετά, με την προκήρυξη των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023, ολοκληρώνονται τα καθήκοντά μου ως βουλευτής Κέρκυρας, σε μια κοινοβουλευτική θητεία, που στη διάρκειά της κράτησα γερά στις αποσκευές μου το χρέος και την ανάγκη να φανώ άξιος της εμπιστοσύνης των συμπατριωτών μου, που με βοήθησε να αποκομίσω εμπειρίες και πολύτιμη γνώση, που με χαλύβδωσε με θέληση και τόλμη για τις μάχες που δώσαμε για τις ανάγκες των νησιών μας, με πολύτιμο κέρδος τους ανθρώπους που γνώρισα και αποτέλεσαν τους συμμάχους, τους συνοδοιπόρους και τους συντρόφους μου στην πορεία για μια Ελλάδα δίκαιη και δημοκρατική.

Σας ευχαριστώ, από καρδιάς, κάθε έναν και κάθε μία ξεχωριστά για την στήριξη, την εμπιστοσύνη, την αγάπη και την τιμή που μου κάνατε.

Σε αυτά τα 4 χρόνια, πολιτεύτηκα με διαφάνεια στο δημόσιο βίο μου, δίνοντας σε δημόσια λογοδοσία τα πεπραγμένα μου στη Βουλή και στις Επιτροπές που συμμετείχα και δημοσιεύοντας σε ετήσια βάση την κοινοβουλευτική μου δραστηριότητα.
Φτάνοντας στο τέλος της 4ετούς θητείας μου σήμερα παραθέτω την συνολική μου δράση, ζητώντας από όλες και όλους να με κρίνουν, έχοντας την απόλυτη πεποίθηση ότι εσείς είστε η κινητήρια δύναμή μου.

Από τις 7/7/2019 έως σήμερα έχω καταθέσει προς συζήτηση στη Βουλή 103 ερωτήσεις και 23 επίκαιρες ερωτήσεις για τα προβλήματα της Κέρκυρας και των νησιών μας , συνυπέγραψα και συνέβαλα στην κατάθεση 2.039 ερωτήσεων και πραγματοποίησα 80 ομιλίες στη Βουλή και στις Επιτροπές που συμμετείχα.

Το Σεπτέμβριο του 2020 ο Πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, με τίμησε με τη θέση του Αναπληρωτή του τομέα Τουρισμού και τον ευχαριστώ προσωπικά. Θεωρώ πως κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις αλλά και τις προσδοκίες όλων που ζουν και ανασαίνουν από τον Τουρισμό, που σκέφτονται και ελπίζουν στην ανάταση της χώρας μας μέσα από τον Τουρισμό.

Επιτρέψτε μου να αισθανθώ λίγο υπερηφάνεια ως Κερκυραίος και Επτανήσιος που συγκαταλέχθηκα, από το VouliWatch στους πρώτους πιο δραστήριους βουλευτές (23ος από τους 300) στην παραγωγή κοινοβουλευτικού έργου για την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο, ανταποδίδοντας την στήριξη και την εμπιστοσύνη σας.

Η τετραετία που πέρασε ήταν μια σκληρή κοινοβουλευτικά και επίπονη αντιπολιτευτικά περίοδος.

Είχαμε να αντιπαλέψουμε καθεστηκυίες νοοτροπίες, αδικίες στην κοινωνία, στοχοποίηση της μικρομεσαίας τάξης, επαναλαμβανόμενες παρεμβάσεις στην πολιτική, νομοθετική, οικονομική ζωή του τόπου, απαξίωση του κράτους δικαίου και εγκαθίδρυσης μιας κλειστής ομάδας ελέγχου της χώρας.

Είχαμε να αντιπαλέψουμε ένα σκληρό σύστημα, με πολυπλόκαμες διαδρομές στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα λόμπι εξουσίας, τη δικαιοσύνη και τους ισχυρούς του πλούτου.

Είχαμε να αντιπαλέψουμε πρωτόγνωρα πράγματα για την χώρα, με παρακολουθήσεις πολιτικών, δημοσιογράφων, ακόμη και απλών πολιτών, με διώξεις μη αρεστών, με αφαίμαξη αυτής τούτης της τελευταίας ικμάδας ευμάρειας των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επαγγελματιών προς όφελος των λίγων και εχόντων.

Είχαμε να αντιπαλέψουμε τη λογική της άκρατης ακρίβειας και της προσπάθειας αφαίρεσης της αξιοπρέπειας των πολιτών, με κουπόνια επαιτείας δια πάσαν νόσο...

Είμαι περήφανος που βρέθηκα στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια σε αυτό το σκοταδιστικό, συντηρητικό και επικίνδυνο για τη δημοκρατία καθεστώς και είμαι περήφανος γιατί δεν δίστασα στιγμή, σε όλη αυτή την κοινοβουλευτική μου διαδρομή, να δημοσιοποιώ τις απόψεις, την κριτική και τις θέσεις μου. Δεν κρύφτηκα ποτέ, δεν δείλιασα μπροστά σε μικροπολιτικά και εφήμερα ψευτοδιλήμματα.

Βρέθηκα μαζί σας σε όλους τους αγώνες που δώσαμε:
Για τη δημόσια υγεία και την ενίσχυση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας

Για την στήριξη του αθλητισμού, την συντήρηση και εκσυγχρονισμό του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου και των αθλητικών εγκαταστάσεων

Για την απόδοση του παραλιακού μετώπου στο Δήμο Κ. Κέρκυρας και το ΝΑΟΚ

Για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, του Άλσους της Γαρίτσας και των παραλιών μας και την αποτροπή τσιμεντοποίησης του Ερημίτη και του Ίσσου

Για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων ορισμένου χρόνου και όσων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες

Για τη διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα του λιμανιού της Κέρκυρας και της Λευκίμμης και της αποφυγής άκρατης ιδιωτικοποίησης μικρών λιμένων, με αποικιοκρατικούς όρους υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων

Για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων στον τουρισμό, προκειμένου να υπάρχουν όροι και κανόνες αξιοπρέπειας

Για την βιώσιμη ανάπτυξη της Κέρκυρας, την θέσπιση αμοιβαίων κανόνων σεβασμού κατοίκων και επισκεπτών και την διαφύλαξη του Ιστορικού Κέντρου και των μνημείων μας.

Για τη διατήρηση των κεκτημένων δικαιωμάτων στην εργασία, στο εισόδημα, στις δημοκρατικές διεργασίες κλπ κλπ
Για όλα αυτά, για τα προβλήματα της χώρας μας και των νησιών μας, συνεχίζω και σήμερα να παλεύω, πλάι –πλάι με εσάς, τους συμπατριώτες και τις συμπατριώτισσές μου, για τις ανάγκες της κοινωνίας.

Δηλώνω βροντερό «παρών» στις μάχες που έχουμε μπροστά μας ζητώντας από όλες και όλους εσάς την ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης σας.

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 είμαι υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την Κέρκυρα, τους Παξούς και τα Διαπόντια, και είμαι σίγουρος ότι θα είναι μια λαμπρή, μια ηλιόλουστη μέρα για τον τόπο, μια νέα αρχή για δικαιοσύνη παντού και αλληλεγγύη για όλους.

Σας ευχαριστώ, συνεχίζουμε μαζί...