Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανακοίνωση Γκούση για την ύδρευση της Νότιας Κέρκυρας

Γκούσης
21 Απριλίου 2023 / 17:11
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

"Η Δημοτική Αρχή με διάφορες δικαιολογίες αποποιείται το δικό της μερίδιο ευθυνών και κατά περίπτωση «ανακαλύπτει» και καρπώνεται εύσημα, όπως έγινε στο έργο της αντικατάστασης εσωτερικών δικτύων"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Νίκος Γκούσης, υποψήφιος δήμαρχος Ν. Κέρκυρας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το παρόν και το μέλλον της ύδρευσης του νότιου μέρους του νησιού. Συγκεκριμένα αναφέρει:

ΥΔΡΕΥΣΗ ΝΟΤΟΥ – ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ

Α) Τα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ της ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Κ.
• Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ με κύρια αιτία το αυξημένο και δυσβάστακτο ενεργειακό κόστος.
• Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ, λόγω της αποχώρησης του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και πιθανόν του Δήμου Νότιας Κέρκυρας.
• ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ σε ΔΥΣΧΕΡΙΑ, λόγω της οικονομικής κατάστασης, της διοικητικής ρευστότητας αλλά και της μείωσης προσωπικού, όταν γίνουν μετακινήσεις προς Βορρά και (ίσως) προς Νότο…

Β) ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ το ΒΑΣΙΚΟ ΕΡΓΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΝΟΤΟΥ
• Δρομολογημένο από το 2018 με δημόσια χρηματοδότηση, ώστε οι δημότες να έχουν νερό σε επάρκεια, ποιοτικό και φθηνό!
• Το σταμάτησε η σημερινή κυβέρνηση για τρία χρόνια και μετά αφού το κουτσούρεψε, το μετάθεσε για το αόριστο μέλλον…

Γ) Ο ΔΗΜΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ
Η Δημοτική Αρχή με διάφορες δικαιολογίες αποποιείται το δικό της μερίδιο ευθυνών και κατά περίπτωση «ανακαλύπτει» και καρπώνεται εύσημα, όπως έγινε στο έργο της αντικατάστασης εσωτερικών δικτύων, όπου:

ΕΥΣΗΜΑ. Με καμάρι και φωτογραφίες στις 5.10.2022 ανακοίνωσε την υπογραφή της σύμβασης του έργου της ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Κ., παρουσιάζοντας το ως αποκλειστικά δικό της...

ΕΥΘΥΝΕΣ. Με τη δικαιολογία ότι ο σχεδιασμός και η εκτέλεση (του ίδιου έργου!!) είναι θέμα της ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Κ., ο Δήμαρχος αποποιήθηκε κάθε ευθύνη για μια σοβαρή παράλειψη στο σχεδιασμό, που άφησε εκτός έργου ένα μεγάλο τμήμα στον παραλιακό δρόμο στον Αγ. Γεώργιο Αργυράδων…

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι, η αποτύπωση (για την υποβολή της πρότασης) έγινε από το τεχνικό τμήμα του Νότου!

ΘΕΣΕΙΣ και ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ της ΔΗΜΟ.ΣΥ.Ν.

1) Υπάρχουν ουσιαστικά θέματα δυσλειτουργίας της Διαδημοτικής Επιχείρησης που καθιστούν αναγκαίο στόχο τη δημιουργία Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Νότιας Κέρκυρας (ή απλή Δημοτική Υπηρεσία, που εκτιμάται ως προτιμότερη λύση).

2) Πρωτεύον και άμεσο μέλημα πρέπει να είναι η απρόσκοπτη λειτουργία της Επιχείρησης, ώστε (τουλάχιστον!) να μην προκύψουν σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση του Δήμου κατά την ερχόμενη τουριστική περίοδο.
Παράλληλα και με δεδομένο ότι πλησιάζει η λήξη της τρέχουσας θητείας, δε θεωρούμε πολιτικά δεοντολογικό να ληφθούν κρίσιμες και μάλιστα αμετάκλητες αποφάσεις.
Σύμφωνα με τα παραπάνω, θα προτείνουμε την οριστική απόφαση για το
χρονοδιάγραμμα δημιουργίας Δ.Ε.Υ.Α. (ή Δημοτικής Υπηρεσίας) να τη λάβει το νέο Δημοτικό Συμβούλιο μετά τις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη.

3) Σταθερή και επιτακτική διεκδίκηση του Δήμου Νότιας Κέρκυρας από κάθε κυβέρνηση, πρέπει να αποτελεί η άμεση επανένταξη του αρχικού πλήρους έργου Ύδρευσης του Νότου με πρόγραμμα δημόσιας χρηματοδότησης.

Απρίλης 2023
Δημοκρατική Συνεργασία για το Νότο
 
 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.