Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις «200 χρόνια κρίκετ»

Κρίκετ
20 Απριλίου 2023 / 11:12

Η πρώτη εκδήλωση ήταν την Τετάρτη 19/4, που έγινε φιλικό ματς στο γήπεδο της Μαρίνας των Γουβιών, ενώ Πέμπτη 20/4 υπάρχει επόμενος φιλικός αγώνας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Είναι ξεχωριστή τιμή για την Κέρκυρα να έχει την έδρα της μια από τις 50 περίπου Ομοσπονδίες της χώρας, αυτή του Κρίκετ, όπως και να έρχονται να αγωνίζονται στο νησί μας εκατοντάδες ομάδες από το εξωτερικό. Φέτος κλείνουν 200 χρόνια από τον πρώτο αγώνα κρίκετ στο νησί και η ΕΛΟΚ (Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ) έχει δώσει ένα γιορταστικό χαρακτήρα, ενώ για τους εορτασμούς ήλθαν και θα έλθουν ομάδες εκτός Ελλάδος (κυρίως βρετανικές) να παίξουν και να τιμήσουν το γεγονός.

Η πρώτη εκδήλωση ήταν την Τετάρτη 19/4 όπου έγινε στο γήπεδο της Μαρίνας των Γουβιών φιλικό ματς, ενώ Πέμπτη 20/4 υπάρχει επόμενος φιλικός αγώνας. Η ΕΛΟΚ ενημέρωσε γι αυτό.

Το Δελτίο τύπου του ΕΛΟΚ

Ξεκίνησαν χθες 19 Απριλίου  οι εκδηλώσεις εορτασμού διακοσίων χρόνων στο γήπεδο της Μαρίνας Γουβών. Η μικτή μας  ομάδα, ως οικοδέσποινα του τουρνουά, αντιμετώπισε στο πρώτο αγώνα την BRIGADE OF GURKHAS, ομάδα του Βρετανικού στρατού  στις 16.00 στο πλήρως ανακαινισμένο γήπεδο της Μαρίνας όπου νίκησε με 46 runs σε ένα πολύ ωραίο αγώνα. Πιο αναλυτικά, για το πρώτο inning έκανε batting η μικτή μας σκοράροντας 187 runs στα 20 overs με πολύ καλή παρουσία του αθλητή Mohamad Aslan ο οποίος σκόραρε 54 runs καθώς και του Amarpreet  Mehmi ο οποίος σκόραρε 48 runs.

Η Βρετανική ομάδα σκόραρε 137 runs στα 20 overs με 6 παίκτες out και πολύ καλή αγωνιστική παρουσία του αθλητή Ramesh ο οποίος σκόραρε 52 runs.
Οι διαιτητές των αγώνων ήταν οι Αυθίνος Ιωάννης και Μιχάλης Ρέβης.

Οι αγώνες συνεχίζονται σήμερα (20/4) στο γήπεδο της Μαρίνας Γουβιών με την μικτή μας ομάδα να αντιμετωπίζει τον BRITISH ARMY DEVELOPMENT XI στις 16:00.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ