Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υδραίου- Μητσοτάκης στη Δημοτική Πινακοθήκη

Μερ. Υδραίου
19 Απριλίου 2023 / 19:00
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Η Δήμαρχος Κέρκυρας ανέφερε ότι η Δημοτική Πινακοθήκη είναι ένας «θησαυρός πολιτισμού» που αξίζει να γίνει περισσότερο γνωστή και να εκτιμηθεί από το ευρύτερο κοινό

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Κέρκυρα, βρέθηκε στην Δημοτική Πινακοθήκη συνοδευόμενος από την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Η συγκεκριμένη επίσκεψη του Πρωθυπουργού εντάχθηκε στο  πρόγραμμά του στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την συγγραφή του «Ύμνου εις την ελευθερίαν» καθώς στην Πινακοθήκη εκτίθεται μοναδικό χειρόγραφο μελοποίησής του από τον Νικόλαο-Χαλικιόπουλο Μάντζαρο.  

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Κυρ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για μια σειρά από σημαντικά έργα που φιλοξενούνται στην Πινακοθήκη, τα οποία είναι αντιπροσωπευτικά για την εξέλιξη της τέχνης στην Κέρκυρα από τον 16ο έως το τέλος σχεδόν του 20ου αι.

Ο Πρωθυπουργός εξήρε τη Δημοτική Πινακοθήκη για την προσφορά της στην πολιτιστική ζωή της Κέρκυρας και ευρύτερα της ελληνικής κοινωνίας. Η Δήμαρχος Κέρκυρας ανέφερε ότι  η Δημοτική Πινακοθήκη είναι ένας «θησαυρός  πολιτισμού» που αξίζει να γίνει περισσότερο γνωστή και να εκτιμηθεί από το ευρύτερο κοινό.

Επιπλέον, η κ. Υδραίου συμμετείχε και σε σύσκεψη της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στ. Πέτσα. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης σύσκεψης, αναφέρθηκε στην ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης των ΔΕΥΑ λόγω του υψηλού ενεργειακού κόστους, αλλά και στην ανάγκη αναχρηματοδότησης του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», μαζί με άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, προκειμένου να υλοποιηθούν έργα σχολικών, αθλητικών υποδομών και οδοποιίας καθώς και μελέτες ανάπλασης.

Επιπροσθέτως τόνισε ότι καίριο ζήτημα είναι η υποστελέχωση, η καταβολή των οφειλόμενων στους ΟΤΑ α΄ βαθμού από προηγούμενα έτη και η παροχή μέσων και πόρων για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και για αποκαταστάσεις.

Τέλος, από όλους τους συμμετέχοντες Δημάρχους τέθηκε το αίτημα τροποποίησης του θεσμικού πλαισίου για τη ναυαγοσωστική κάλυψη και την αύξηση των πόρων για το σκοπό αυτό.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.