Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενώνουν δυνάμεις για την προώθηση του Μουσείου Καποδίστρια

Μουσείο Καποδίστρια
18 Απριλίου 2023 / 13:41

Σύσκεψη στο ιστορικό δημαρχείο Σαν Τζιάκομο για την προβολή του βραβευμένου μουσείου και την εξωστρέφεια του brand name Ιωάννης Καποδίστριας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η προώθηση και προβολή του Μουσείου Καποδίστρια, στην «Κουκουρίτσα» στη Μέση Κέρκυρα, αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, στο ιστορικό Δημαρχείο Σαν Τζιάκομο με τη συμμετοχή της Προέδρου του ΕΟΤ Άντζελας Γκερέκου και της Δημάρχου Κ. Κέρκυρας Μερόπης Υδραίου. Παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Π. Βαρούχας, και από το ΔΣ του Μουσείου ο Πρόεδρος Αθ. Μακρής και ο γραμματέας-ταμίας Σπύρος Παδοβάς.

Όπως τόνισε η κ. Γκερέκου στόχος της συνάντησης ήταν η αναζήτηση τρόπων συνεργασίας μεταξύ των φορέων (ΕΟΤ, Δήμος, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ΟΛΚΕ, ξενοδόχοι, τουριστικοί πράκτορες) για την προώθηση και την εξωστρέφεια του brand name Ιωάννης Καποδίστριας μέσα από το Μουσείο. Όπως είπε, ο ΕΟΤ προτίθεται να συνδράμει την προσπάθεια αυτή μέσα από τα 17 γραφεία που έχει σε όλο τον κόσμο αλλά και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσής του για την προβολή του συγκεκριμένου project.

«Ως ΕΟΤ στηρίζουμε τον πολιτιστικό και ιστορικό τουρισμό με πολύ μεγάλη πεποίθηση ότι αυτός είναι ένας αναπτυξιακός άξονας. Η Κέρκυρα πρέπει να πρωτοστατήσει σε αυτόν τον τομέα. Τι πιο σπουδαίο από το όνομα Ι. Καποδίστριας και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Είναι ο πρώτος που οραματίστηκε την ενωμένη Ευρώπη. Το γνωρίζουμε αυτό; Φοβάμαι πως οι πιο πολλοί Έλληνες δεν το γνωρίζουν και γι’ αυτό θα πρέπει να το επικοινωνήσουμε με μια επικοινωνιακή στρατηγική ώστε να γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό», επισήμανε η κ. Γκερέκου.

Από την πλευρά της η Δήμαρχος Μ. Υδραίου, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας Ι. Καποδίστρια επισημαίνοντας την αναγκαιότητα προώθησης και ανάδειξης του Μουσείου με στόχο να αποτελέσει ένα ιστορικό και πολιτισμικό κύτταρο που θα χαρακτηρίζει την Κέρκυρα αλλά και τη χώρα μας γενικότερα.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του Μουσείου Καποδίστριας κ. Μακρής αναφέρθηκε στις καθημερινές προσπάθειες που γίνονται γι’αυτό τον σκοπό παρά τις οικονομικές αντιξοότητες που υπάρχουν, επισημαίνοντας ότι η συνάντηση αυτή που έγινε αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον για την στήριξη και την ανάδειξη του Μουσείου.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ