Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με προεκλογικό «άρωμα» η Πρώτη Ανάσταση και οι Μπότηδες της Κέρκυρας (video)

Πρώτη Ανάσταση
15 Απριλίου 2023 / 09:57

Μπότη έσπασε και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας που βρίσκεται στο νησί - Στην Κέρκυρα και ο αν. Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Σε χαρμόσυνο και πανηγυρικό κλίμα έγινε και φέτος η Πρώτη Ανάσταση στις 11 το πρωί, με το θορυβώδες απάσιμο των Μπότηδων που ενθουσιάζει το πλήθος.

Με Αλέξη Τσίπρα

Φέτος στην Κέρκυρα, βρίσκεται και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, σε ιδιωτική, οικογενειακή επίσκεψη. Βρέθηκε φυσικά και αυτός σε κεντρικό σημείο πίσω από το Λιστόν, στην οδό Καποδιστρίου, για να σπάσει και αυτός τον Μπότη για το καλό!





Και Κουμουτσάκος

Στην Κέρκυρα βρίσκεται φέτος και ο αν. Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος ο οποίος παρακολούθησε από κοντά τις θρησκευτικές εκδηλώσεις, μαζί με τον βουλευτή Κέρκυρας Στέφανο Γκίκα και τους υποψηφίους βουλευτές του Κόμματος, ακολουθώντας με τους επισήμους και τις τοπικές Αρχές τις θρησκευτικές πομπές. 




Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ  Άγγελος Σπύρου

Πανηγυρική ατμόσφαιρα

Το Μπότη της έριξε από το παράθυρο του σπιτιού της στο Λιστόν -όπως συνηθίζει άλλωστε - και η Κερκυραία Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου. 

Ο κόσμος είχε μαζευτεί από νωρίς στη Σπιανάδα, στο Λιστόν, σε κάθε καντούνι του  του ιστορικού κέντρου για να βιώσει τα ξεχωριστά έθιμα.



Με το σήμα της πρώτης Ανάστασης στις 11 το πρωί, οι κάτοικοι της Κέρκυρας πετούν τεράστια κανάτια γεμάτα νερό, τους μπότηδες, από τα μπαλκόνια τους. Οι μπότηδες είναι τα πήλινα κανάτια με στενό στόμιο και δυο χερούλια στο πλάι για τη μεταφορά τους. Τα μπαλκόνια είναι στολισμένα και οι κάτοικοι δένουν στους μπότηδες κόκκινες κορδέλες – το κόκκινο είναι το χρώμα της Κέρκυρας.

Εντυπωσιακές όπως πάντα και οι Φιλαρμονικές που μετά την Πρώτη Ανάσταση σχηματίζουν χρωματιστά "ποτάμια" ανάμεσα στο συγκεντρωμένο πλήθος παιανίζοντας αυτή τη φορά πανηγυρικά το εμβατήριο “Μη φοβάστε Γραικοί”.

Παρακολουθήστε εδώ τη LIVE μετάδοση του enimerosi.com έως το βράδυ της Ανάστασης

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ