Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δολιοφθορά σε γεωτρήσεις καταγγέλλει ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας

Κώστας Λέσσης
12 Απριλίου 2023 / 15:27

Η δεύτερη φορά που συμβαίνει - προσωρινή διακοπή της υδροδότησης σε διάφορες κοινότητες

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΔΗΜΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ). Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Νότιας Κέρκυρας δημόσια καταγγέλλει την σκόπιμη από "αγνώστους;" πρόκληση βλάβης στις εγκαταστάσεις των γεωτρήσεων ύδρευσης του Δήμου.

Αποτέλεσμα αυτής της παράνομης, ασυνείδητης και αντικοινωνικής ενέργειας είναι η προσωρινή διακοπή της υδροδότησης σε διάφορες κοινότητες.

Ήδη γίνεται κάθε δυνατή ενέργεια σε συνεργασία με την ΔΙΑ. Δ.Ε.Υ.ΑΚ. για την άμεση αποκατάσταση της βλάβης που οφείλεται σε κλοπή χάλκινων καλωδίων ηλεκτροδότησης των γεωτρήσεων.

Ωστόσο αυτή είναι η δεύτερη φορά που αντιμετωπίζουμε το ίδιο φαινόμενο και προκαλεί έκπληξη η επιλογή των δολιοφθορέων να αφήσουν μια ολόκληρη περιοχή χωρίς νερό λίγες μέρες πριν το Πάσχα και στις πρώτες κιόλας μέρες της τουριστικής περιόδου προβαίνοντας στην αρπαγή υλικών μικρής αξίας από εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας.

Ως Δήμος Νότιας Κέρκυρας θα προβούμε σε κατάθεση μήνυσης κατ’ αγνώστων, προτρέπουμε σε τους συνδημότες μας να συνδράμουν την προσπάθεια περιφρούρησης των δημόσιων και δημοτικών υποδομών στις οποίες βασίζεται η ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών.

Ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας
Κώστας Λέσσης