Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεχωριστές προτάσεις για γεύση & χρώμα στο Πασχαλινό τραπέζι σας!

ΜΑΣΟΥΤΗΣ
10 Απριλίου 2023 / 11:21
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Πλούσια ποικιλία στις πρώτες ύλες που θα χρειαστείτε από τον οβελία & τα εκλεκτά ντόπια κρεατικά μέχρι αλλαντικά, ντελικατέσεν και γλυκά που σίγουρα δεν πρέπει να λείπουν από το μενού σας!

H μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης έφτασε... και εννοούμε το Πάσχα, το οποίο στην Κέρκυρα γιορτάζεται όπως πουθενά αλλού στην Ελλάδα.  Πλούσια εδέσματα, φαγητά και γλυκά… οι συνταγές του Πάσχα συναντιούνται με την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα του νησιού μας και δημιουργούν το πιο νόστιμο πασχαλινό μενού. Οι ιδέες για γλυκά και φαγητά για την Κυριακή του Πάσχα είναι απεριόριστες και δεν αφήνουν κανέναν παραπονεμένο. Σε περίπτωση λοιπόν που σας ταλανίζει το ερώτημα “τι να ετοιμάσω για το πασχαλινό τραπέζι” η απάντηση έρχεται παρακάτω αφού σας προτείνουμε επιχειρήσεις της Κέρκυρας στις οποίες μπορείτε να βρείτε όλα τα καλούδια που δεν πρέπει να λείπουν από ένα τραπέζι που ονειρεύεται η κάθε νοικοκυρά. 

Πλούσια ποικιλία στις πρώτες ύλες που θα χρειαστείτε από τον οβελία & τα εκλεκτά ντόπια κρεατικά μέχρι αλλαντικά, ντελικατέσεν και γλυκά που σίγουρα δεν πρέπει να λείπουν από το μενού σας!
 

SUPER MARKETS ΜΑΣΟΥΤΗΣ

Πάντοτε δίπλα στον καταναλωτή τα σούπερ Μάρκετ Μασούτης και αυτό το Πάσχα είναι δίπλα σας για να σας προσφέρουν όλα όσα επιθυμείτε για το πασχαλινό σας τραπέζι . Τα 18 καταστήματα που υπάρχουν στο νησί της Κέρκυρας ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και μας προσφέρουν «οικονομικά και ελληνικά προϊόντα». Μία επίσκεψη στα καταστήματα Μασούτης θα σε πείσει ότι και αυτό το Πάσχα έχουν την πιο ανταγωνιστική τιμή στην αγορά για τον Πασχαλινό Οβελία!



Δείτε τη παραδοσιακή συνταγή πατώντας εδώ

Μασούτης σας εύχεται  Καλό Πάσχα και σας κάνει δώρο με τις πασχαλινές σας αγορές ένα υπέροχο ΣΕΤ Μαχαιροπίρουνα!



‘’Κάθε φορά που κάνετε αγορές αξίας 100€ και άνω σε μία απόδειξη λιανικής με τη  mas card παίρνετε αμέσως δώρο (χωρίς κλήρωση) ένα σετ μαχαιροπίρουνα Estia 16 τεμαχίων από ανοξείδωτο ατσάλι 18/0 & ματ φινίρισμα (4 μαχαίρια, 4 πιρούνια, 4 κουτάλια & 4 κουταλάκια γλυκού)

Η προσφορά ισχύει σε όλα τα  καταστήματα μασούτης και στο  eshop.masoutis.gr από 9/4/2023 έως 15/4/2023 και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων. Εξαιρούνται καύσιμα, είδη καπνού, κενές φιάλες, τύπος /περιοδικά, κάρτες χρόνου ομιλίας & Internet. ‘’    



SUPER MARKETS ΚΑΖΙΑΝΗΣ

Από κόκκινα αυγά μέχρι αρνάκι και κατσικάκι και από τυροκομικά μέχρι πασχαλινά τσουρέκια, στα φροντίζουν ώστε να βρίσκετε αυθεντικά και παραδοσιακά προϊόντα άριστης ποιότητας από Έλληνες παραγωγούς.  Στον Καζιάνη το τραπέζι της Λαμπρής σημαίνει ποικιλία, ποιότητα και οικονομία, σημαίνει αυθεντικά προϊόντα απ’ τον τόπο μας, παραδοσιακές γεύσεις και μυρωδιές που μας «ταξιδεύουν» σε όλες τις γειτονιές της Ελλάδας.



Η επιχείρηση Φ. ΚΑΖΙΑΝΗΣ Α.Ε. είναι μία αμιγώς Κερκυραϊκή επιχείρηση, με συνολικά 7 καταστήματα στο νησί η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του εμπορίου εδώ και 26 περίπου χρόνια. Η πολυετής πείρα στον χώρο του εμπορίου, όπως επίσης και οι σταθερές σχέσεις εμπιστοσύνης που έχουν με μερικούς από τους μεγαλύτερους οίκους στον χώρο της τροφοδοσίας και του εμπορίου δίνουν τη δυνατότητα να στους πιο αξιόλογους επαγγελματίες του νησιού να τους εμπιστεύονται λόγω των άριστων προϊόντων





ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΙΑ ΜΙΧΑΛΑΣ

Στο τοπικό αλλαντικό της Κέρκυρας, γνωστό ως φιουμικάδο - νούμπουλο από την εποχή της Ενετοκρατίας δεν θα μπορούσε να μην συμπεριλαμβάνεται στις λιχουδιές του γιορτινού τραπεζιού. Η Αλλαντοποιία – Κρεοπωλείο Μιχαλάς παρασκευάζει από το 1981 παραδοσιακό Κερκυραϊκό νούμπουλο. Χρησιμοποιώντας τις αγνότερες πρώτες ύλες και φρέσκο κρέας δίνει έμφαση στο παραδοσιακό τρόπο ωρίμανσης αλλά την παραδοσιακή τεχνική δεσίματος. Στο κατάστημά του στους Δουκάδες θα βρείτε επίσης σαλάμι καπνού, λουκάνικο καπνού και την καπνιστή παντσέτα όλα καπνισμένα σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο, καθώς και μεγάλη ποικιλία σε ντόπια κρέατα αρίστης ποιότητας. 



Δουκάδες Κέρκυρα, 26630 42125

 
ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΑΛΑΜΑΝΟΣ

Ειδικά αυτή την περίοδο που δε μιλάμε για ένα οποιοδήποτε τραπέζι, αλλά για το πασχαλινό, που βασίζεται αποκλειστικά στο κρέας και μάλιστα στην πιο τέλεια εκδοχή του, μία βόλτα από Κρεοπωλείο Αλαμάνος επιβάλλεται. Τεράστια ποικιλία σε αρίστης ποιότητας κρεατικά και πουλερικά που θα ολοκληρώσουν τα...χαμόγελα των καλεσμένων σας.


Δονάτου Δημουλίτσα 35, 26610 33776
 

ΚΡΕΑΤΑΓΟΡΑ ΜΠΟΤΣΗΣ

Ένα σύγχρονο κρεοπωλείο της Κέρκυρας που βρίσκεται κοντά στον καταναλωτή εδώ και χρόνια. Σύγχρονο μεν, αλλά με μακρόχρονη ιστορία. Στην κρεαταγορά Μπότσης βρείτε μια τεράστια ποικιλία κρεατικών και πουλερικών με δυνατότητα επιλογής είδους και ποσότητας που επιθυμείτε, αλλά και δυνατότητα μεριδοποίησης. Δε θα προμηθευτείτε μόνο νωπά κρέατα και υπέροχες λύσεις έτοιμες για μαγείρεμα, αλλά θα μάθετε και ένα σωρό μυστικά για τη σωστή συντήρηση και παρασκευή των αγαπημένων σας κρεατικών και πουλερικών, τα υλικά που ταιριάζουν στο καθετί, και τέλος, νόστιμες συνταγές για να εντυπωσιάσετε τους αγαπημένους σας!

Η Κρεαταγορά Μπότσης σας εύχεται καλή Ανάσταση & καλό Πάσχα με υγεία!



Εθνικής Λευκίμμης, Κανάλια, 26610 00497


ΤΗΕ GOVERNOR

Ένας «Κυβερνήτης» που έχει ήδη χαράξει τη σφραγίδα του στην ιστορία του ελαιόλαδου στο νησί της Κέρκυρας δεν μπορεί να μην αποτελέσει εντύπωση είτε ως δώρο είτε και ως έξτρα αρωματική πινελιά στο τραπέζι σας. Με εντυπωσιακή την εγχάρακτη μορφή του κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια επάνω στο μπουκάλι, το brandname – The Governor και το μη φιλτραρισμένο πρώιμο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με πλούσιο φυσικό άρωμα και γεύση θα έλεγε κανείς θα άξιζε το βάρος του σε.. χρυσάφι!



Άγιος Ματθαίος, 26610 75701
 

Μια γλυκιά νότα για να ολοκληρωθεί το γεύμα σας!

Κάθε Πασχαλινό τραπέζι που σέβεται τον εαυτό του περιλαμβάνει ποικιλία γλυκών. Πιστοί στις παραδοσιακές συνταγές  και με γιορτινή διάθεση στην Κέρκυρα όπως κάθε χρόνο οι έμπειροι ζαχαροπλάστες «απογειώνουν» τα παραδοσιακά γλυκά που αποκτούν ακόμη πιο φίνα γεύση. Τα υπέροχα τσουρέκια γεμιστά ή κλασικά μαστιχωτά, τα πασχαλινά κουλουράκια φτιαγμένα από φρέσκο βούτυρο Κερκύρας και οι εμβληματικές φογάτσεςκαι τα σοκολατένια αυγά είναι μόνο μερικές από τις προτάσεις των ζαχαροπλαστείων της Κέρκυρας.


ΒΟΥΛΙΣΜΑΣ

Από το 1936 τα γλυκά της οικογενειακού ζαχαροπλαστείου Βουλισμά στην παλιά πόλη προσφέρουν χαρά και στιγμές απόλαυσης καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Από νωρίς το πρωί τις ημέρες του Πάσχα το καντούνι της Σεβαστιανού μοσχοβολά κολομπίνες, τσουρέκια, μοναδικούς κορμούς και πολλά ακόμη αρίστης ποιότητας που έχουν γίνει η αγαπημένη «γλυκιά» στο πασχαλινό τραπέζι.

Σεβαστιανού 35,
26610 38217
 

ΓΑΛΑΚΤΟΠΩΛΕΙΟΝ ΑΛΕΞΗΣ

Λεπτά τραγανά φύλλα και βελούδινη κρέμα που μοσχοβολάει βούτυρο, βουτηγμένα σε τέλεια δεμένο σιρόπι. Αυτό το γαλακτομπούρεκο που φτιάχνεται εδώ και 80 χρόνια με παραδοσιακή συνταγή και με τα εκλεκτότερα των υλικών έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές Κερκυραίων. Ασφαλώς δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε το ανεπανάληπτο γαλακτομπούρεκο του Γαλακτοπωλείου Αλέξη στην Πίνια, ένα γλυκό πραγματικά μοναδικό που όλοι πρέπει να γευτούμε τις μέρες αυτές.



Αγίου Βασιλείου, Πίνια
26610 39012
 
 
ΕΜΕΡΑΛ


Ανάμεσα στα καλύτερα καταστήματα με πασχαλινά γλυκά στο νησί, υπάρχει ένα που δεν γίνεται να μην σας προτείνουμε, τόσο για τη γεύση των προϊόντων του, όσο και για την ιδιαιτερότητά του. Ο λόγια για το ΕΜΕΡΑΛ το οποίο φτιάχνει εδώ από το 1977 γιορτινά αριστουργήματα. Εκτός από τα κλασικά ακαταμάχητα γεμιστά τσουρέκια, τις φογάτσες και τις κολομπίνες μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα πιο ευφάνταστα αυγά που θα ξετρελανουν μικρούς & μεγάλους.



10ο χλμ. Εθνικής Παλαιοκαστρίτσας, Τζάβρος,  26610 91780
Πλατεία Σαν Ρόκκο - Γ. Θεοτόκη 31 26610 32242
 

ΚΡΟΚΑΝ – ICE CREAM



Ένα δροσερό, σπιτικό παγωτό δεν θα μπορούσε να λείπουμε από το Πασχαλιάτικο σας τραπέζι. Η αμιγώς κερκυραϊκή επιχείρηση ΚΡΟΚΑΝ βρίσκεται κοντά σας και φέτος ώστε να δώσει μια γλυκιά νότα ύστερα από το ψήσιμο του οβελία. Απολαύστε τα αγαπημένα σας Krokan  Ice  Cream παγωτά τα οποία ήρθαν να σας γλυκάνουν με νέες γεύσεις που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.

Ποταμός, Κέρκυρα
26610 34200


PLATOS PRODUCTS

H Platos Products προσφέρει και αυτό το Πάσχα για τους αγαπημένους σας τα πιο αγνά μελισσοκομικά προϊόντα για κάθε σπίτι. Κάντε λοιπόν στους αγαπημένους σας ένα ξεχωριστό δώρο ή προσθέστε μια έξτρα γλυκιά πινελιά στο τραπέζι σας προσθέτοντας απλά, υγιεινά και πολύτιμα δώρα της φύσης. Φτιάξτε το δικό σας μελένιο καλάθι ή επιλέξτε κάποιο από τη μεγάλη ποικιλία που προσφέρει η Platos Products!



Πλάτωνας Κέρκυρας, 6970097831

 
 
Οι Εκδόσεις ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ σας εύχονται καλή Ανάσταση & καλό Πάσχα με υγεία και χαρά!
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.