Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αθωώθηκε η Υδραίου για την υπόθεση της Κυριακής των Βαΐων του 2020

Εφετείο
06 Απριλίου 2023 / 16:36

Ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Κέρκυρας, αθώωσε σήμερα με ομόφωνη απόφαση του τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου για την  υπόθεση της παρουσίας της την Κυριακή των Βαΐων του 2020, στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος κατά την λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος.

Υπενθυμίζεται ότι έπεται η εκδίκαση της έφεσης που άσκησε ο Εισαγγελέας κατά της πρωτόδικης αθωωτικής απόφασης για τον Μητροπολίτη Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριο, για την ίδια υπόθεση: της παρουσίας πιστών στο Ναό εν μέσω περιοριστικών μέτρων της πανδημίας. Η δίκη έχει οριστεί για τις 4 Μαΐου 2023. 

Η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου σε δήλωση της, αναφέρει:
«Είχα και συνεχίζω να έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη.
Όπως είχα και εξακολουθώ να έχω απέραντο σεβασμό απέναντι στο θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών, την παράδοση αλλά και στον κάθε συνδημότη μου.  
Για μένα το θέμα έχει κλείσει. Έχω σβήσει από τη μνήμη μου ακόμα και τις ανοίκειες επιθέσεις που δέχθηκα.
Γιατί ο τόπος μας έχει ανάγκη από ενότητα, από συνεννόηση, από ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες και θετική σκέψη.

Ο πρώην Δήμαρχος κ. Χρύσανθος Σαρλής ήταν παρών ως μάρτυρας υπεράσπισης και οφείλω να τον ευχαριστήσω δημόσια. Επίσης ευχαριστώ τους συνηγόρους υπεράσπισής μου κ.κ. Σπυρίδωνα Δεσεγγρίνη και Θωμά Αθανασίου. Όπως και πολλούς άλλους, επώνυμους και ανώνυμους που ήρθαν να μου συμπαρασταθούν.
Συνεχίζουμε. Κοιτάμε μπροστά και όχι στο χθες.
» 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ