Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ερώτηση Αυλωνίτη για ανάγκη στήριξης ξενοδοχοϋπαλλήλων

Αυλωνίτης
05 Απριλίου 2023 / 17:34
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

«οι εργασιακές και μισθολογικές συνθήκες στον κλάδο του επισιτισμού – τουρισμού θυμίζουν μεσαίωνα και η κυβέρνηση αρνείται επιμελώς οποιαδήποτε σχετική ρύθμιση αφήνοντας τους εργαζόμενους στο έλεος των επιχειρηματιών»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αν. Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνυπέγραψε ερώτηση προς τον Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων τονίζοντας την ανάγκη να καταστεί άμεσα υποχρεωτική η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Οι βουλευτές υποστηρίζουν ότι «οι εργασιακές και μισθολογικές συνθήκες στον κλάδο του επισιτισμού – τουρισμού θυμίζουν μεσαίωνα και η κυβέρνηση αρνείται επιμελώς οποιαδήποτε σχετική ρύθμιση αφήνοντας τους εργαζόμενους στο έλεος των επιχειρηματιών»

Επιπλέον, αναφέρονται στις κενές θέσεις εργασίας του κλάδου (έχουν παγιωθεί πάνω από τις 60.000 με αυξητικές τάσεις) καθώς και στην «ανυπαρξία των ελεγκτικών μηχανισμών.

Καταλήγοντας, τονίζουν ότι «Η κλαδική συλλογική συλλογική σύμβαση εργασίας που υπογράφηκε από τους κοινωνικούς εταίρους και προβλέπει αυξήσεις της τάξης του 10,5% σωρευτικά για δύο έτη, παραμένει στο συρτάρι του Υπουργού Εργασίας από τις 15/12/2022, αφήνοντας τους εργαζόμενους στο έλεος των επιχειρηματιών του χώρου.

Θα πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να επέμβει και να καταστήσει υποχρεωτική την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων, να προχωρήσει σε ελέγχους και να στηρίξει τον κλάδο.»

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.