Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νεράντζης προς Τζάννε: «Ούτε φέτος θέατρο στο Μον Ρεπό;»

ΔΗΠΕΘΕ
04 Απριλίου 2023 / 19:00

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ερώτηση προς την Πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας Παναγιώτα Τζάννε, κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο ο Σπύρος Νεράντζης, επικεφαλής της παράταξης «Κέρκυρα Ψηλά»:

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ερώτηση προς την Πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας Παναγιώτα Τζάννε, κατάθεσε στο δημοτικό συμβούλιο ο Σπύρος Νεράντζης, επικεφαλής της παράταξης «Κέρκυρα Ψηλά»:

«Σύμφωνα με την επισυναπτόμενη με αριθμό10-68/20.6.2022 απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, εδώ και 10 μήνες περίπου εγκρίθηκε το αίτημα σας «για χρηματοδότηση 200.000 για την κάλυψη της δαπάνης απομάκρυνσης του υπάρχοντος θεάτρου «ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ» (ΜΟΝ ΡΕΠΟ) και τοποθέτησης νέου, επειδή η κατάσταση του υπάρχοντος θεάτρου δεν είναι κατάλληλο προς χρήση.»

Τότε, τον Ιούνιο του 2022 σύμφωνα με την εισήγηση σας «Οι Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου μας και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ήδη από τον Νοέμβρη του 2021 έχουν έρθει σε επαφή με όλες της μεγάλες Ελληνικές εταιρείες που έχουν κατασκευάσει μεταλλικές λυόμενες θεατρικές εξέδρες σε αρχαιολογικούς χώρους, προκειμένου αφενός να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες εγγυήσεις και τα ISO για την απόσυρση της υπάρχουσας ξύλινης, και αφετέρου την προμήθεια νέας ενδεδειγμένης και πιστοποιημένης μεταλλικής γαλβανιζέ ημικυκλικής εξέδρας τουλάχιστον 600 θέσεων η οποία θα στηθεί στη θέση που υπήρχε η παλιά με την σύμφωνη γνώμη της εφορείας αρχαιοτήτων. Για την παραπάνω προμήθεια νέας και την απόσυρση της παλιάς θεατρικής εξέδρας ζητάμε από τον Δήμο μας σύμφωνα και με την ομόφωνη απόφαση 2-5ης-2022 του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. να επιχορηγηθούμε με το ποσό των 200.000 ευρώ ως έκτακτη επιχορήγηση».

Κα Πρόεδρε, με έκπληξη σας ακούσαμε στις συνεδριάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου της 30ης Ιανουαρίου και 25ης  Φεβρουαρίου 2023,  να υποστηρίζετε και μάλιστα με εμμονή, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε την πρόθεση χρηματοδότησης.

Δυστυχώς, από τα γεγονότα καταλαβαίνει κανείς ότι  από έλλειψη γνώσης της απόφασης για το αίτημα σας, δεν διεκδικήσατε την υλοποίηση της και έχετε ξεκινήσει να βρείτε άλλη πηγή χρηματοδότησης με ότι καθυστερήσεις αυτό συνεπάγεται και με κάτι παραπάνω από ορατό τον κίνδυνο να μην έχουμε για άλλη μια χρονιά το θέατρο στο Μον Ρεπό.

Είναι άλλο πράγμα να ψάχνουμε άλλη πηγή χρηματοδότησης για να μην επιβαρύνουμε τον Δήμο, αδιαφορώντας για τις καθυστερήσεις και άλλο πράγμα το ότι δεν ψηφίσαμε την χρηματοδότηση αλλά την πρόθεση της.
 
Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για:
Για ποιο λόγο δεν πήρατε την χρηματοδότηση από τον Δήμο, τον Ιούνιο του 2022 και αφήσατε να χαθούν 10 μήνες μέχρι τώρα;
Για ποιο λόγο κάνατε αίτημα χρηματοδότησης από τον Δήμο και ενώ σας εγκρίθηκε, δεν την χρησιμοποιήσατε; αν δεν υλοποιήθηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε τι ενέργειες έχετε προβεί;      
Για την πορεία των μελετών
Για την πορεία της νέας χρηματοδότησης
Για το αν θα καταφέρουμε να έχουμε το θέατρο έτοιμο για αυτό το καλοκαίρι.

Αγαπητή Κα Πρόεδρε, στις συνεδριάσεις της 30ης Ιανουαρίου και 25ης  Φεβρουαρίου 2023 του Δημοτικού μας Συμβουλίου, αμφισβητήσατε την εγκυρότητα της τοποθέτησης μας  και οφείλουμε να σας αφιερώσουμε την απόφαση που έλαβε το Δημοτικό μας Συμβούλιο, προτρέποντας σας, να την διαβάσετε για να ενημερωθείτε.
                                                                       
«Αποφασίζει κατά Πλειοψηφία
Την έγκριση της έκτακτης επιχορήγησης ποσού 200.000,00 ευρώ στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. – Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.Κ.) για την κάλυψη της δαπάνης απομάκρυνσης του υπάρχοντος θεάτρου «ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ» (ΜΟΝ ΡΕΠΟ) και τοποθέτησης νέου, επειδή η κατάσταση του υπάρχοντος θεάτρου δεν είναι κατάλληλο προς χρήση.
Η παρούσα Απόφαση έλαβε αύξοντα αριθμό : 10-68/20.6.2022»
ΑΔΑ : ΨΟΦΙ46ΜΓ2Α-ΝΛΣ
Συνημμένα : Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου  10-68/20.6.2022»

Σπύρος Νεράντζης