Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πάνω από ένα μήνα τρέχουν τα νερά από κεντρικό αγωγό στην Κασσιόπη

Βλάβη
04 Απριλίου 2023 / 14:02

Καταγγελία αναγνώστη: «Καθημερινά περνούν τα συνεργεία από τον δρόμο αυτόν. Η μόνη ενέργεια ήταν να κλείσουν την παροχή νερού στο χωριό»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεκάδες κυβικά νερού χάνονται στον δρόμο προς Κατούνες/Αη Γιώργη στην Κασσιόπη της Βόρεια Κέρκυρα. Μια εικόνα καθημερινή πια, γνώριμη στους κατοίκους σε κάθε γωνιά του νησιού. 

Σύμφωνα με καταγγελία αναγνώστη της "Ε", ο οποίος κάνει συνεχή τηλεφωνήματα στη ΔΕΥΑΚ Βόρειας Κέρκυρας για βλάβη σε κεντρικό αγωγό στον δρόμο, κανένα συνεργείο δεν έχει ακόμα αναλάβει να επιλύσει το πρόβλημα. 

Όπως αναφέρει ο ίδιος, τα νερά τρέχουν ανεξέλεγκτα στο δρόμο πάνω από 5 εβδομάδες μέχρι σήμερα. «Τις περασμένες τέσσερις εβδομάδες επικοινώνησα τρεις φορές τηλεφωνικά με την ΔΕΥΑΚ Β. Κέρκυρας. Κάθε φορά έπρεπε να εξηγήσω σε άλλο άτομο εκ νέου την κατάσταση και να ακούσω τα ίδια: "θα το μεταφέρουμε στα συνεργεία"! Τίποτα δεν έχει γίνει... Καθημερινά περνάνε τα συνεργεία από τον δρόμο αυτόν. Η μόνη ενέργεια ήταν να κλείσουν την παροχή νερού στο χωριό».

Κι ενώ η τουριστική σεζόν ξεκινά, οι πολυτελείς κατοικίες θα αγοράζουν, όπως κάθε χρόνο, νερό με τα βυτιοφόρα οχήματα, καθώς το δίκτυο δεν μπορεί να τροφοδοτήσει τα νοικοκυριά. Ίσως θα πρέπει οι δημότες καταναλωτές να σταματήσουν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους εφόσον δεν έχουν νερό έτσι κι αλλιώς» σχολιάζει ο κ. Ιωάννης Μπουχάγιαρ. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ