Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Ν. Γαρνέλης 3ος στους μαθητικούς, πήρε τη μοριοδότηση

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ
03 Απριλίου 2023 / 16:25
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΗ. Είναι γνωστό ότι οι πρώτες Πανελλήνιες θέσεις των μαθητών αθλητών, δίνουν μόρια πριμοδότησης στους τρεις πρώτους για εισαγωγή στα ΑΕΙ, ανάλογα με την θέση.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ. Είναι γνωστό ότι οι πρώτες Πανελλήνιες θέσεις των μαθητών αθλητών, δίνουν μόρια πριμοδότησης στους τρεις πρώτους για εισαγωγή στα ΑΕΙ, ανάλογα με την θέση. Πολλά παιδιά της Κέρκυρας το έχουν πετύχει κυρίως αθλητές-τριες του στίβου και όχι μόνο. Έρχεται η επιβράβευση και για την Άρση Βαρών, αφού ο αθλητής του Αλκίνοου Νικηφόρος Γαρνελης, με προπονητή τον Ηρακλή Ροδίτη πήρε 3η θέση και εξασφάλισε μόρια (μπόνους) για την εισαγωγή του στα ΑΕΙ. Δικαίωση για τους κόπους του αθλητή και του προπονητή του. Ο ΑΣ Αλκίνοος ενημέρωσε για την ευχάριστη αυτή επιτυχία.
 
Δελτίο τύπου ΑΣ Αλκίνοος
 
Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκαν στην Κατερίνη στο Β΄ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο οι Πανελλήνιοι Αγώνες Άρσης Βαρών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων.
Την Κέρκυρα εκπροσώπησε ο αθλητής του ΑΣ Αλκίνοος Γαρνέλης Νικηφόρος, αγωνιζόμενος με την ιδιότητα του μαθητή του 1ου ΈΠΑΛ/Γ΄ΤΟΥΡ.
Η μάχη στο πλατό ανάμεσα στους αθλητές μα και στο ταμπλό των προσπαθειών ανάμεσα στους προπονητές ήταν συναρπαστική λόγω και των μορίων που με βάση την αθλητική νομοθεσία δίνονται στις τρεις πρώτες θέσεις. Η 1η και 2η θέση ήταν από την αρχή αδύνατον να διεκδικηθούν λόγω της δυναμικότητας των αθλητών… ήταν πολύ δυνατοί και τα σύνολα των κιλών που σήκωσαν απλησίαστα. Υπήρχε και τραυματισμός στον καρπό που μας ταλαιπωρούσε τις τρεις τελευταίες εβδομάδες έτσι επικεντρωθήκαμε στην 3η θέση που την διεκδικούσαν πέντε αθλητές.
Τελικά τα καταφέραμε… ο Νικηφόρος Γαρνέλης κατέλαβε την 3η θέση (χάλικο μετάλλιο) σε Πανελλήνιο επίπεδο με σύνολο 177 κιλά (82 στο αρασέ και 95 στο επολέ ζετέ) παίρνοντας τα πολυπόθητα μόρια που θα τον βοηθήσουν στην προσπάθειά του για εισαγωγή στα ΑΕΙ. 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια