Ανοιχτό καθημερινά το Μουσείο Καποδίστρια από 1η Απριλίου

Ανοιχτό καθημερινά το Μουσείο Καποδίστρια από 1η Απριλίου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Η μόνιμη έκθεση για τον Ι. Καποδίστρια προσφέρει ευκαιρίες γνωριμίας με τη ζωή, το έργο και την εποχή του Α΄ Κυβερνήτη της Ελλάδας, καθώς και για την ιστορία του καποδιστριακού κτήματος της Κουκουρίτσας

01
Απριλίου / 2023

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όπως ενημέρωσε με ανακοίνωσή, οι πολίτες θα έχουν πλέον την ευκαιρία να το επισκεφθούν και να θαυμάσουν από κοντά τα εκθέματα του Μουσείου Καποδίστρια καθημερινά (εκτός από Δευτέρες και επίσημες αργίες) από τις 10:00 μέχρι τις 16:00 στην Κουκουρίτσα Ευρωπουλων.

Η μόνιμη έκθεση για τον Ι. Καποδίστρια προσφέρει ευκαιρίες γνωριμίας με τη ζωή, το έργο και την εποχή του Α' Κυβερνήτη της Ελλάδας, καθώς και για την ιστορία του καποδιστριακού κτήματος της Κουκουρίτσας, στους Ευρωπούλους. Η εμπειρία της επίσκεψης εμπλουτίζεται με ακουστική ξενάγηση και video, ενώ για τους μικρούς επισκέπτες, παρέχεται ένα "παιχνίδι ανακάλυψης" της έκθεσης.

Υπαίθρια περιήγηση στον Κήπο του Μουσείου

Επιπλέον, είναι διαθέσιμη μια υπαίθρια περιήγηση για τους φίλους της φύσης και της Ιστορίας. Ειδικές πινακίδες σήμανσης, τοποθετημένες σε διάφορα σημεία του κήπου, συνθέτουν μια νέα υπαίθρια διαδρομή  που συνδέει τον επισκέπτη με πλούσιες πληροφορίες για την ιστορία και τη φυσιογνωμία του κτήματος της Κουκουρίτσας, μεσω QR/κινητού. 

Το καφέ στον Κήπο του Μουσείου θα λειτουργεί καθημερινά από το Σάββατο του Λαζάρου, 8 Απριλίου 2023.

Η πρόσβαση στο μουσείο υποστηρίζεται και από αστικό ΚΤΕΛ (γραμμή Νο 4, στάση «Κουκουρίτσα», από Πλατεία Σαρόκο)

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ