Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αντίο Νίκο Μηλιώτη

Νίκος Μηλιώτης
31 Μαρτίου 2023 / 10:36

Όλοι είχαν μόνο έναν καλό λόγο να πουν. Έντιμος, αποτελεσματικός, πράος, συνεργάσιμος, φιλικός, αγαπητός, χαμογελαστός, καλός φίλος, μειλίχιος, δίκαιος, καλός στη δουλειά του

ΚΕΡΚΥΡΑ. Απέραντη θλίψη έχει σκορπίσει ο πρόωρος θάνατος του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Νίκου Μηλιώτη. Το νήμα της ζωής του κόπηκε ξαφνικά, το απόγευμα της Πέμπτης 30 Μαρτίου, προδομένος από την καρδιά του, αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό πίσω του.

Εκατοντάδες μηνύματα αποχαιρετισμού κατέκλυσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την πρώτη στιγμή που η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή. Όχι μόνο από ανθρώπους της πολιτικής ζωής του τόπου αλλά και από απλούς πολίτες που στο άκουσμα του αδόκητου χαμού του λύγισαν.

Ο Νίκος Μηλιώτης ήταν ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, που όλοι είχαν μόνο έναν καλό λόγο να πουν, ανεξαρτήτου κομματικού χρώματος. Έντιμος, αποτελεσματικός, πράος, συνεργάσιμος, φιλικός, αγαπητός, χαμογελαστός, καλός φίλος, μειλίχιος, δίκαιος, καλός στη δουλειά του. Μια ήρεμη δύναμη με ήθος και «καθαρή κουβέντα».

Είχε πλούσια δράση σε πολλά επίπεδα, τόσο στον επαγγελματικό του στίβο ως Αξιωματικός της Αστυνομίας όσο και ως ενεργός πολίτης, υπηρετώντας την αυτοδιοίκηση από διάφορες θέσεις, με τελευταία, την θέση του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας.

Υπήρξε στενός συνεργάτης και φίλος του πρώην Περιφερειάρχη Σπύρου Σπύρου, ο οποίος και βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας, όταν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον Αντιπεριφερειάρχη, εις μάτην όμως.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων αναμένεται να συνέλθει σήμερα, σε έκτακτη συνεδρίαση δια περιφοράς, εκδίδοντας ομόφωνο ψήφισμα για τον θάνατο του εκλιπόντος.

Σε μήνυμά της η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα αναφέρει:

«Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων πενθεί. Χάσαμε τον περιφερειακό σύμβουλο και Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Νίκο Μηλιώτη ξαφνικά και άδικα. Χάσαμε έναν δημόσιο άνδρα, αγαπητό και σεβαστό από την κοινωνία, με μέτρο, δημοκρατικό ήθος και ύφος, έναν «σοφό» , όπως τον αποκαλούσα.

Δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνεις, Νίκο, ως άνθρωπος και ως πολιτικός. Δεν το πιστεύουμε αυτό που συνέβη έτσι ξαφνικά. Θα σε σκεπτόμαστε και θα σε τιμούμε, καλέ μας φίλε. Εκφράζω τα θερμότατα συλλυπητήριά μου στην αγαπημένη του οικογένεια».

Πάντα φιλικός

Στην τελευταία του δημόσια εμφάνιση, την Τετάρτη 29 Μαρτίου, κατά την υπογραφή της σύμβασης για την μεταφορά των δεμάτων από τον ΧΥΤΥ Λευκίμμης, ήταν ιδιαιτέρως ευδιάθετος και φιλικός με όλους τους δημοσιογράφους.
«Μια καλή μέρα για την Λευκίμμη. Καθαρίζει ο τόπος», ήταν το μήνυμά του, λίγο αργότερα, στην προσωπική του σελίδα, στο fb.

Στα 62 του χρόνια, η καρδιά του, τον πρόδωσε. Το απόγευμα της Πέμπτης, ευρισκόμενος στο σπίτι του, αισθάνθηκε δυσφορία στο στήθος. Έσπευσε γιατρός και διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι κατέβαλαν μεγάλες προσπάθεις να τον επανεφέρουν, ωστόσο δεν κατέστη εφικτό. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με βαρύ έμφραγμα, ωστόσο ήταν αργά. Ο Νίκος Μηλιώτης είχε περάσει στην αιωνιότητα, αφήνοντας πίσω του, την αγαπημένη του σύζυγο και τα δυο του παιδιά.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1961 στην Άφρα Κέρκυρας. Παντρεμένος με δυο παιδιά και εν αποστρατεία Αξιωματικός Αστυνομίας με πλούσια δράση σε πολλά επίπεδα. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Κέρκυρας και Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών.

Παράλληλα υπήρξε Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος Πολιτιστικών Σωματείων και Συλλόγων Αθλητισμού και Εθελοντισμού του Δήμου Παρελίων στην Κέρκυρα.

Ως ενεργός πολίτης υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση από διάφορες θέσεις, καθώς διετέλεσε Πρόεδρος του Τ.Δ. Άφρας, εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος Παρελίων και μέλος Επιτροπών και εταιριών του δήμου Παρελίων. Επιπλέον, υπηρέτησε και το β΄ βαθμό αυτοδιοίκησης, καθώς εκλέχθηκε περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας, συμμετείχε ως μέλος σε Επιτροπές και Εταιρείες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και το 2013 εκλέχθηκε Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων.

Στις εκλογές για τον Β’ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης τον Μάϊο του 2019, εκλέχθηκε περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας με την παράταξη του Σπ. Σπύρου "Ιόνιος Συμμαχία", ενώ τον Απρίλιο του 2020 ορίστηκε Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας.

Το enimerosi.com εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους οικείους του.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ