Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεν καταθέτει τα όπλα ο Σύλλογος Μονίμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης

Σύλλογος Μονίμων Κατοίκων
30 Μαρτίου 2023 / 13:15

Προσφεύγει στην Επιτροπή του Άρθρου 152 κατά της απορριπτικής απόφασης της Αποκεντρωμένης - Επόμενο βήμα το ΣτΕ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Απτόητος συνεχίζει ο Σύλλογος Μονίμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης τη μάχη για το θέμα του ωραρίου μουσικής, μετά την απόρριψη της προσφυγής του από την Αποκεντρωμένη, αναφορικά με τη νομιμότητα της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για παράταση του ωραρίου μουσικής. Σταθερά απέναντί του, βρίσκει όχι μόνον τους επαγγελματίες αλλά και τη Δημοτική Αρχή, η οποία έχει εκφράσει ανοιχτά τη θέση της υπέρ της παράτασης. 

Κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης

Ωστόσο το ΔΣ του Συλλόγου προσφεύγει στην Επιτροπή του Άρθρου 152, για να προσβάλλει την απόφαση της Αποκεντρωμένης. Όπως αναφέρει στην "Ε" ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Ολύμπιος, η προσφυγή υποστηρίζει ότι είναι παράνομη η απόφαση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Μεταλληνού, ο οποίος αποδέχτηκε το αίτημα των επαγγελματιών να επανέλθει το θέμα του ωραρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Η απόφαση είχε ήδη παρθεί στη συνεδρίαση της 3ης Αυγούστου του 2022. Οι επαγγελματίες δεν είχαν δικαίωμα να ξαναφέρουν το ίδιο θέμα χωρίς να υπάρχει κάτι νεότερο». 
Επιπλέον στην προσφυγή τους αναφέρονται σε παράνομη σύγκληση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. 
«Το κυριότερο, η απόφαση παραγνωρίζει το άρθρο 3 και την Κανονιστική, που θέτει ως προϋπόθεση για την παράταση ωραρίου να μην έχουν προϋπάρξει βεβαιωμένες παραβάσεις της επιχείρησης για τη μουσική» αναφέρει ο Πρόεδρος του Συλλόγου.

Μέχρι το ΣτΕ

Η προσφυγή στην Επιτροπή του άρθρου 152 δεν είναι ωστόσο η μόνη τους κίνηση. ο Σύλλογος σκοπεύει να φθάσει μέχρι το ΣτΕ, ενάντια στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για παράταση του ωραρίου, ενέργεια που ωστόσο θα απαιτήσει ένα σεβαστό χρηματικό ποσό. 

Τα θέματα αυτά συζητήθηκαν στην ετήσια γενική συνέλευση του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Εργατικό Κέντρο, μαζί με τα συνεχή προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μόνιμοι κάτοικοι της Παλιάς Πόλης.



Η συνέλευση

«Η συμμετοχή στη συνέλευση ήταν ικανοποιητική, αν και όχι όση θα περιμέναμε», αναφέρει ο Νίκος Ολύμπιος, συμπληρώνοντας «είναι κατανοητό, καθώς δεν το δημοσιεύσαμε ιδιαίτερα. Επιπλέον βάλαμε ως προϋπόθεση να είναι ταμειακώς εντάξει τα μέλη και προφανώς αυτό ήταν αποτρεπτικό. Ο Σύλλογος ωστόσο έχει ανάγκη από τις συνδρομές των μελών του προκειμένου να ανταποκριθούμε οικονομικά στις νομικές ενέργειες που κάνουμε. Γνωρίζουμε βέβαια ότι υπάρχουν και μέλη που δεν έχουν τη δυνατότητα και δεν έχουμε απαιτήσεις. Το θετικό είναι ότι βλέπουμε στήριξη και από άλλους Κερκυραίους που δεν ανήκουν στο στενό πυρήνα των κατοίκων της Παλιάς Πόλης».

Με το βλέμμα στραμμένο στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, στη συνέλευση συζητήθηκε επίσης το θέμα της διερεύνησης των θέσεων των υποψηφίων συνδυασμών, αναφορικά με τα ζητήματα που απασχολούν τους μονίμους κατοίκους. «Γνώμη μου είναι ότι δεν είμαστε με καμία παράταξη, παρά μόνον με τους μονίμους κατοίκους. Όποιον δεν στηρίζει τα αιτήματά μας, δεν θα τον στηρίξουμε ούτε κι εμείς» καταλήγει ο Πρόεδρος του Συλλόγου. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ