Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νόμιμη, σύμφωνα με την Αποκεντρωμένη, η απόφαση παράτασης του ωραρίου μουσικής

παράταση
02 Μαρτίου 2023 / 11:05

Απορρίφθηκε η προσφυγή που άσκησαν ο Γιώργος Καλούδης και μόνιμοι κάτοικοι παλιάς πόλης.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων, η προσφυγή κατά της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για παράταση του ωραρίου μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Παλιάς Πόλης. 

Την προσφυγή είχαν ασκήσει ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της "Πρώτα η Κέρκυρα" Γιώργος Καλούδης και κάτοικοι της παλιάς πόλης, ζητώντας να ελεγχθεί η νομιμότητα της απόφασης. 

Χωρίς εξαιρέσεις

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι ο νόμος δεν προβλέπει ειδικό καθεστώς, για τις πόλεις μνημεία UNESCO, σχετικά με τη δυνατότητα που έχει το δημοτικό συμβούλιο να λαμβάνει κανονιστικές αποφάσεις για το ωράριο μουσικής. 

Επιπλέον όπως αναφέρει ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης, η εν λόγω απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αφορά στην παράταση μουσικής κατόπιν λήψης σχετικής άδειας, που αιτείται ο κάθε ενδιαφερόμενος και του χορηγείται μόνον εφόσον συντρέχουν όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις, ανάλογα με το είδος των μουσικών οργάνων, τη θέση του καταστήματος σε σχέση με τους γύρω κατοικημένους χώρους και με την προϋπόθεση ότι δεν διαταράσσεται η ησυχία των περιοίκων (Δείτε εδώ σχετικό ρεπορτάζ της "Ε).   

Η τήρηση του νόμου

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι η όχληση που υφίστανται οι μόνιμοι κάτοικοι της παλιάς πόλης οφείλεται συνηθέστερα στην μη τήρηση κανόνων.

Η νομιμότητα της απόφασης που κρίθηκε από την Αποκεντρωμένη, στο πλαίσιο των αρμοδιoτήτων της, είναι το ένα σκέλος. Η καρδιά του προβλήματος βρίσκεται στην ορθή εφαρμογή της κανονιστικής απόφασης και αυτό είναι αποκλειστικά θέμα του ελεγκτικού μηχανισμού. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ