Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πέντε στροφές πριν το τέλος ΑΕΛ & Αστέρας

Γ ΕΘΝΙΚΗ
29 Μαρτίου 2023 / 18:12
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έμειναν μόλις πέντε αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί το πρωτάλημα της Γ΄ Εθνικής και η αγωνία για πολλές ομάδες είναι εύλογη, ιδίως σε αυτές που οι βαθμοί καίνε, αν θέλουν να πετύχουν τους στόχους τους.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έμειναν μόλις πέντε αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί το πρωτάλημα της Γ΄ Εθνικής και η αγωνία για πολλές ομάδες είναι εύλογη, ιδίως σε αυτές που οι βαθμοί καίνε, αν θέλουν να πετύχουν τους στόχους τους. Για τις δυο ομάδες του νησιού μας τα πράγματα είναι κατά μεγάλο ποσοστό καλά, αφού με βάση την προκήρυξη εκτός από τις ομάδες που πέφτουν (από την 10η θέση και κάτω) πιθανόν να πέσει μια ακόμη, μιλάμε για αυτήν που θα καταλάβει την 9η θέση στον Όμιλο και θα συγκριθεί με τις αντίστοιχες ομάδες των άλλων ομίλων που επίσης ήλθαν στην 9η θέση.

Η ΑΕ Λευκίμμης είναι σε καλύτερη θέση και είναι απίθανο να μπει σε περιπέτειες, έστω και αν έχει πολύ δύσκολο έργο με αντίπαλο τον ΑΟ Υπάτου που κυνηγάει τον τίτλο, εντός έδρας την Κυριακή. Στον αγώνα αυτό ορίστηκε διαιτητής ο Δ. Χατζηπαναγιώτου από την ΕΠΣ Ηπείρου (Γιάννενα) με βοηθούς από την ίδια Ένωση τους Τσαντά και Ευαγγέλου. Η ΑΕΛ έχει τρεις αγώνες εντός έδρας (Ύπατο, Πάργα, Βύζα) ως το τέλος, θεωρούμε ότι έχει σωθεί, αλλά θεωρητικά θέλει μια νίκη, που εύκολα ή δύσκολα θα την πετύχει, για να αποφύγει και την 9η θέση από την οποία απέχει 6 βαθμούς.

Ο Αστέρας Πετριτή έχοντας 29 βαθμούς, απέχει 7 βαθμούς από τη ζώνη και μόλις 2 από την 9η θέση. Εκτιμούμε ότι χρειάζεται δυο νίκες στα πέντε παιγνίδια, τρία εκτός (Τηλυκράτη, Διγενή, Ελευσίνα) και δυο εντός Βύζα, Παναγρινιακό, μπορεί να το κάνει και παρά τις αντίθετες προβλέψεις στην αρχή οι πιθανότητες παραμονής είναι πάρα πολλές, θα λέγαμε είναι υπέρ του και το πρόγραμμα. Εκτός αν «αυτοκτονήσει». Δύσκολη έξοδο έχει την Κυριακή στη Λευκάδα με αντίπαλο τον πρωτοπόρο Τηλυκράτη. Στον αγώνα αυτό ορίστηκε διαιτητής η Ειρ. Πίγγιου από την ΕΠΣ Θεσπρωτίας με βοηθούς από την ΕΠΣ Άρτας τους Νούσια και Αθανασίου.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια