Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης: Υπερηφάνεια για την κοινωνική δράση του Συνδέσμου Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας

Σκάκι
28 Μαρτίου 2023 / 14:21

«Οι ευχές, τα συγχαρητήρια και τα μπράβο είναι λίγα για όλα όσα έχουν προσφέρει»

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Υπάρχουν ειδήσεις που μέσα στο ζόφο των ημερών, μας κάνουν και χαμογελάμε με συγκίνηση και υπερηφάνεια» σημειώνει ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης.
 
«Η πλούσια κοινωνική δράση του Συνδέσμου Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας, όπως αναδείχθηκε και μέσα από το αφιέρωμα στην εφημερίδα «Αυγή», μας υπενθύμισε όλα όσα προσφέρουν αυτοί οι άνθρωποι στο κοινωνικό σύνολο, όλα όσα δίνουν εθελοντικά και με συνέπεια.
 
Τα μαθήματα σε εκατοντάδες παιδιά, σε ΑμΕΑ, στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών μέχρι τη διοργάνωση του 1ου Σκακιστικού Πρωταθλήματος Φυλακών που έγινε ποτέ στη χώρα μας είναι το αποτέλεσμα της επίμονης προσπάθειας του Μάνου Ναθαναήλ και των ανθρώπων του σκακιστικού κερκυραϊκού συλλόγου να μεταδώσουν γνώσεις, αλλά κυρίως να προσφέρουν απλόχερα αλληλεγγύη, κατανόηση και ανθρωπιά. Γνωρίζω καλά το έργο τους γιατί έχω την τύχη, καλοί μου φίλοι να ασχολούνται ενεργά με το σκάκι και τις δράσεις του Συνδέσμου.
 
Καμαρώνω τον σκακιστικό σύλλογο του νησιού μου, που είναι κι ο αρχαιότερος στην Ελλάδα, αφού σε λίγες ημέρες, στις 9 Απριλίου συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής!!!
 
Οι ευχές, τα συγχαρητήρια και τα μπράβο είναι λίγα για όλα όσα έχουν προσφέρει και για την υπερηφάνεια που μας γεμίζουν όλα αυτά τα χρόνια. Να είναι καλά όλοι τους και να μεταλαμπαδεύουν τις γνώσεις και το νοιάξιμο τους για τον συνάνθρωπο που κάνει θαύματα, σε όλα τα παιδιά, τους πολυάριθμους μαθητές και τους άλλους τόσους ωφελούμενους από τις δράσεις τους».

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αυγή» εδώ: https://www.avgi.gr/koinonia/442988_skaki-apeleytheronei?amp