Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Μασάζ» Μπαλέρμπα στην τοπική ΝΔ ενόψει εθνικών εκλογών

Νάσος Μπαλέρμπας
27 Μαρτίου 2023 / 12:14

Η παρουσία του στην Κέρκυρα δεν ήταν καθόλου τυχαία, καθώς πέρα από τις φιλικές σχέσεις που διατηρεί εδώ με πολλά κομματικά στελέχη της ΝΔ, έχει οριστεί, υπεύθυνος για τα Ιόνια Νησιά

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνεχείς επαφές και συναντήσεις με στελέχη της ΝΔ στην Κέρκυρα είχε κατά την διάρκεια της παρουσίας του, ο Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας του ΥΠΕΣ Αθ. Μπαλέρμπας, ο οποίος βρέθηκε στο νησί, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

Η επιλογή του κ. Μπαλέρμπα να παρευρεθεί στην Κέρκυρα δεν ήταν καθόλου τυχαία, καθώς πέρα από τις φιλικές σχέσεις που διατηρεί εδώ με πολλά κομματικά στελέχη της ΝΔ, έχει οριστεί, όπως και στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, υπεύθυνος για τα Ιόνια Νησιά. Κατά την τετραήμερη παρουσία του, επιχείρησε να συσπειρώσει όλες τις δυνάμεις της ΝΔ στο νησί, ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Μαΐου, προκειμένου να πορευτούν ενωμένοι.

«Κλίμα και ατμόσφαιρα»

Διερευνώντας το γενικότερο «κλίμα» καθώς και τα ζητήματα που απασχολούν το νησί, ζήτησε και είχε συναντήσεις με τον υποψήφιο Δήμαρχο για την Κεντρική Κέρκυρα Στέφανο Πουλημένο αλλά και τον φερόμενο διεκδικητή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Γιάννη Τρεπεκλή.

«Έκλεισε» το ψηφοδέλτιο

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Ε», το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Κέρκυρα έχει «κλείσει» και δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί αύριο Τρίτη ή την Τετάρτη.

Ωστόσο τα χείλη παραμένουν ερμητικά κλειστά ως προς τη δεύτερη γυναίκα που θα κατέλθει ως υποψήφια, πλην της γνωστής γλύπτριας Εύας Καρύδη, η οποία γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της, την υποψηφιότητάς της, στη γενέτειρά της, την Κέρκυρα. Ως γνωστόν αυτοδίκαια ως υποψήφιος κατεβαίνει ο νυν βουλευτής Στ. Γκίκας.

Στα ονόματα πάντως που φέρεται να συμπληρώνουν το ψηφοδέλτιο, συμπεριλαμβάνεται του γυναικολόγου Άγγελου Σπύρου, ενώ αναμένεται να φανεί αν τελικά υποψήφιος θα είναι ο οικονομολόγος Σπύρος Κροκίδης ή ο νομικός Θωμάς Αθανασίου.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ