Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στο Γυμνάσιο Λ.Τ. Κασσιόπης (photos)

ΕΚΑΒ Κέρκυρας
26 Μαρτίου 2023 / 17:40
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν τις γνώσεις που έλαβαν πάνω σε ειδική κούκλα (ΚΑΡΠΑ) με χρήση απινιδωτή, καθώς και πάνω σε άλλους συμμετέχοντες

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Γυμνάσιο Λ.Τ. Κασσιόπης διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία σεμινάριο παροχής Α΄ Βοηθειών, το οποίο και πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή μαθητών και καθηγητών την Τρίτη 22/03.




Οι κ.κ Κυπριώτης Χρήστος και Μπαντάς Θωμάς, διασώστες του ΕΚΑΒ Κέρκυρας, μοιράστηκαν τις γνώσεις τους με τους παραβρισκόμενους και ανέπτυξαν θέματα παροχής πρώτων βοηθειών σε διάφορες περιπτώσεις, δίδαξαν ΚΑΡΠΑ (καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση), χρήση απινιδωτή, τοποθέτηση ατόμου σε θέση ασφαλείας, παροχή πρώτων βοηθειών σε πνιγμό και λαβή Heimlich. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν τις γνώσεις που έλαβαν πάνω σε ειδική κούκλα (ΚΑΡΠΑ) με χρήση απινιδωτή, καθώς και πάνω σε άλλους συμμετέχοντες (τοποθέτηση ατόμου σε ασφαλή θέση και παροχή πρώτων βοηθειών σε πνιγμό).


ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.